Consiliul Național al Elevilor: „Guvernul dă dovadă de iresponsabilitate crasă în ceea ce privește începerea anului școlar”

15 august 2020
article img
Foto: Arhivă Click

Ministerul Educației și Cercetării a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind măsurile pentru reluarea cursurilor în context pandemic, cât și pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011.

Consiliul Național al Elevilor arată, într-un comunicat, că ministerul a dat dovadă de iresponsabilitate în acest sens, venind cu mai multe motivări.

Consiliul Național al Elevilor, despre redeschiderea școlilor

„Încă o dată, Guvernul României dă dovadă de o iresponsabilitate crasă în ceea ce privește începerea anului școlar. Proiectul de OUG lansat în dezbatere publică vineri seară e unul incoerent, care adâncește nesiguranța și confuzia deja existente în rândul elevilor.E dezamăgitor să vedem că autoritățile exclud complet elevii din procesul decizional privind redeschiderea școlilor și că nici măcar acum, pe ultima sută de metri, nu își asumă un plan de acțiune bine definit”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

„Mai avem fix 30 de zile până la începerea anului școlar, iar, în ritmul acesta, scenariile de aplicare cu siguranță nu vor fi gata. Elevii au nevoie de măsuri ferme și coerente, motiv pentru care solicităm guvernanților consultarea de urgență a societății civile și a autorităților locale, pentru a elabora un set de norme cu adevărat aplicabile, nu promisiuni și declarații de presă fără conținut”, a adăugat Rareș Voicu, potrivit Mediafax.