Constanţa: Preot, condamnat la închisoare pentru că a ridicat o biserică fără autorizaţie. Stâlpul de iluminat trece prin acoperiş

Ultima actualizare:

    Biserica Sfântul Haralambie din ConstanţaFOTO: adevarul.ro
Biserica Sfântul Haralambie din ConstanţaFOTO: adevarul.ro

Parohul Bisericii Sfântul Haralambie din Constanţa, preotul Ciprian Stanca, a fost condamnat de judecători la un an de închisoare cu suspendare, pentru că a construit lăcaşul sfânt fără a avea autorizaţie în acest sens.

Deşi situaţia terenului pe care este ridicată biserica era incertă, preotul Stanca a preferat să execute lucrările fără nicio autorizaţie, fapt ce l-a adus în atenţia procurorilor. Biserica Sfântul Haralambie a fost instalată pe acel teren (bulevardul Tomis nr. 301) în anul 2010, fiind o construcţie de tip modular („container”), aşa cum mai sunt câteva în oraşul Constanţa. Părintele Stanca a fost numit paroh după ce biserica era deja instalată la marginea trotuarului, chiar dacă situaţia terenului este incertă din punctul de vedere al proprietarului, scrie adevarul.ro.

Lucrările la construcţia bisericii au început în anul 2014, devenind celebră prin faptul că un stâlp de iluminat public îi trece prin acoperiş. Autorităţile locale s-au sesizat cu privire la această construcţie începută de preotul Stanca şi au dispus sistarea lor. Doar că părintele a continuat. Aşa au intrat pe rol procurorii, iar dosarul a ajuns în instanţă.

Condamnarea vine pe fondul încheierii unui acord de recunoaştere a vinovăţiei între prot şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. „Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei, stabileşte pentru inculpatul S.C., pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control. Amână aplicarea pedepsei închisorii stabilite pe un termen de supraveghere de 2 ani.Preotul Ciprian Stanca este cunoscut în Constanţa prin activităţile sale filantropice, oferind zilnic zeci de porţii cu mâncare persoanelor nevoiaşe. Recent, părintele a demarat un nou proiect: ridicarea unei mănăstiri în comuna Grădina. 

Citeşte şi:

Preotul din județul Constanţa cercetat pentru pornografie infantilă a fost arestat

Preotul beat care a omorât un om nu va face puşcărie

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net