Copii trimişi la reeducare, transformaţi în sclavi

Ultima actualizare:

    S-u făcut percheziţii la 19 adrese
S-u făcut percheziţii la 19 adrese

Mai mulţi copii au fost abuzaţi şi transformaţi în sclavi, într-un centru de reeducare ce aparţine unui ONG din Vişeu de Sus, judeţul Maramureş.

Descindere în forţă, ieri,  a poliţiştilor maramureşeni, care au aflat că mai mulţi copii erau abuzaţi şi transformaţi în sclavi la Vişeu de Sus, scrie emaramures.ro. Potrivit primelor informaţii, din reţea fac parte atât români, cât şi cetăţeni străini. De asemenea, copiii abuzaţi ar fi străini, în special din Germania şi alte state ale Uniunii Europene, care erau trimişi în România ca să scape de dependenţa de droguri. În schimb, copiii erau maltrataţi şi trimişi silit la muncă. Totul a ieşit la iveală după ce unul dintre copii a reuşit să fugă din centrul din Vişeu de Sus şi a povestit drama prin care trecea alături de ceilalţi copii. În total ar fi fost vorba despre 60 de copii, dintre care majoritatea nemţi.

„În cauză există suspiciunea că, în perioada 2014 – august 2019, un număr de 8 suspecţi, dintre care doi cetăţeni germani, soţ şi soţie, au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca principal scop traficarea pe raza judeţului Maramureş, a mai multor tineri de naţionalitate germană, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, sub paravanul desfăşurării unor activităţi autorizate de servicii educative ce vizau recuperarea şi reintegrarea socială a acestora”, se arată în comunicatul DIICOT.

În realitate, tinerii au fost supuşi unui regim de lipsire de libertate, de interzicere în a comunica în exterior cu familiile, fiind obligaţi ca, sub pretextul unui aşa-zis „program de reeducare”, să execute munci epuizante în gospodăriile unor localnici aflaţi în anturajul suspecţilor. În plus, victimele erau excluse de la orice formă de continuare a studiilor, le erau întrerupte tratamentele medicale, li se confiscau actele de identitate, bunurile personale şi erau supuşi metodelor dure şi brutale. “În acest mod tinerilor le-a fost creată o puternică stare de temere şi chiar de traumă ca urmare a bătăilor repetate, privării de hrană, lipsirii de libertate, ţinerii deliberate a minorilor în ger şi ploaie. Unii dintre minori au avut chiar intenţii suicidale”, se mai arată în comunicatul DIICOT. După percheziţii, o parte dintre minorii abuzaţi au fost identificaţi şi încredinţaţi Direcţiei de Asistenţă Socială Maramureş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net