Copiii infractori șochează din nou România cu fapte din ce în ce mai grave. Ultimele exemple

Ultima actualizare:

Din nefericire a devenit o normalitate în România de astăzi ca infractorii să aibă vârste din ce în ce mai fragede. De la violuri la furturi, de la tâlhării la conducere fără permis, copiii infractori de 14, 15 și 16 ani nu se mai dau înapoi de la nimic, nicăieri. Ultimele fapte vin în această săptămână din Dolj, Constanța și Dâmbovița.  

Copil alergat pe strada de polițiști în civil la Craiova
Copilul dat în urmărire a fost prins după o cursă pe străzile Craiovei. Captură jurnalulolteniei.ro

Copil infractor dat în urmărire generală, prins în Craiova 

Un puști de 14 ani din localitatea vâlceană Alunu era în arest la domiciliu pentru că furase o mașină pe care apoi a condus-o, deși nu avea acest drept. Copilul își părăsea însă des locuința și nu respecta măsurile decise de instanță. Sesizați de polițiști, magistrații au decis o măsură mult mai dură care l-a determinat pe copilul infractor să fugă în municipiul Craiova.

„Având în vedere decizia instanţei de judecată prin care a fost dispusă înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv, poliţiştii au efectuat activităţi investigativ-operative în vederea identificării şi prinderii unui minor de 14 ani, din comuna Alunu, judeţul Vâlcea, domiciliat fără forme legale în municipiul Craiova, dat în urmărire naţională”, a anunțat IPJ Dolj într-un comunicat preluat de jurnalulolteniei.ro.

În urma valorificării unor date şi informaţii, minorul a fost localizat pe strada Brestei, din municipiul Craiova, la vederea poliţiştilor suspectul luând-o la fugă. Un agent în civil l-a prins după câțiva metri şi l-a pus la pământ. Adolescentul a fost dus deja într-un centru de deţinere din Dolj, unde va sta cel puţin 30 de zile. 

Un copil a lovit un bătrân pentru a-i fura telefonul
La 15 ani un adolescent a bătut un bătrân pentru a-i lua telefonul. Foto: replicaonline.ro

Bătrân prădat cu violență de doi copii în Constanța

Pe 11 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale de la Poliția Constanța sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au reținut, pentru 24 de ore, un minor, de 15 de ani. Acesta este bănuit că, împreună cu un alt minor, de doar 14 ani, ar fi săvârșit infracțiuni de tâlhărie și complicitate la tâlhărie relatează replicaonline.ro.

Modul de operare al puștilor a uimit polițiștii nu prin fapta în sine ci prin violența manifestată de copiii infractori. Astfel, la data de 20 martie a.c., în jurul orei 15.40, cei doi ar fi deposedat prin violență un bărbat, de 63 de ani, de un telefon mobil, pe care acesta îl utiliza în timp ce se afla pe o bancă, în zona Gării C.F.R. Constanța

Minorul de 15 ani a fost cel mai agresiv și a fost reținut după trei săptămâni de la faptă pentru 24 de ore. El a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. 

Adolescentă violată de copii în Dâmbovița

Trei minori cu vârste de 15 şi 16 ani au fost arestaţi pentru 30 de zile pe 9 aprilie, după ce au agresat sexual o fată de 17 ani, într- zonă izolată din satul dâmboviţean Suduleni. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa preluat de damboviteanul.com, în zilele de 28 şi 29 martie, „o minoră de 17 ani, în timp ce s-ar fi aflat într-o zonă izolată din satul Suduleni, ar fi fost constrânsă de suspecți pentru a întreţine acte de natură sexuală”.  

„Cei patru minori sunt cercetaţi în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală, viol, tentativă la infracţiunea de viol, complicitate la tentativă la infracţiunea de viol, complicitate la infracţiunea de viol”, precizează informarea transmisă de IPJ Dâmboviţa conform sursei citate 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net