Copil cu viroză, respins de la şcoala online: „Cei cu viroză și răceli să își ia temele de la ceilalți colegi”

Ultima actualizare:

    foto: Click!
foto: Click!

La Timişoara, unui elev de clasa a doua, pe care părinţii nu l-au mai trimis la şcoală pentru că avea viroză, i-a fost refuzat accesul la şcoala online pe motiv că ordinul comun după care funcţionează unităţile permite învăţarea la distanţă doar pentru elevii carantinaţi sau care fac parte dintr-o grupă de risc.

„Nu am dus copilul la școală prezentând simptome. În momentul de față copilul e acasă cu tratament de viroze. Ieri, copilul a intrat în online, a făcut școală online, azi dimineață la prima oră a fost scoasă de pe classroom de către școală pe motiv că cei cu viroză și răceli să își ia temele de la ceilalți colegi.

Sunt absenți motivați, iar în online participă doar cei care au scutire medicală și recomandare de online doar cei carantinați și izolați. SMS a fost trimis de către doamna învățătoare la îndrumarea doamnei director”, a declarat mama copilului în cauză, potrivit Digi 24. 

Situaţii similare, în care elevii au pierdut ore, există şi în Capitală. „În cazul meu, a trebuit să stea acasă o perioadă pentru că a fost răcit. Am fost anunțată pe WhatsApp că copiii care nu au probleme de Covid nu pot participa la orele online.

A lipsit câteva zile, apoi s-a revenit cu un mesaj pe WhatsApp în care s-a spus că se pot face cursuri online și pentru elevii care lipsesc din alte motive decât cele legate de COVID”, a spus un alt părinte.

Aproape 13.000 de elevi au devenit victimele COVID-19 şi 4.392 profesori sunt infectaţi, potrivit celei mai recente raportări a Ministerului Educaţiei.

După clarificările ministrului Educaţiei, conform Ordinului care precizează că directorii pot decide singuri forma de învăţare, 110 de şcoli din Bucureşti au cerut să treacă integral în online.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nucleu terra
image
image
image
image
image
image
casa-locuinta-credit-imobiliare-cheie
delta jiului1 jpg
rsz legume   shutterstock jpg
Bustul Luizei Zavloschi în fața școlii din satul Buda, în Paul Zahariuc, „Comuna Oșești - File de istorie vasluiana”, Iași, Editura PIM, 2019.
piscina strand depositphotos1 jpg
elev examen jpg
gandac 3 jpeg
insula lord howe captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net