Copil de 1 ani și patru luni din Suceava, mort după ce a înghițit un balon

Ultima actualizare:

    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

O familie din județul Suceava și-a pierdut un copilaș de 1 an și patru luni după ce acesta s-a înecat cu un balon. Chiar dacă părinții au reacționat repede și au încercat să scoată balonul, acesta s-a rupt, iar capătul lui a rămas blocat în gâtul micuțului.

Tragedia a avut loc în comuna Hănțești, într-o familie cu mai mulți copii. În timp ce se juca, cel mai mic dintre aceștia a înghițit un balon. Mama, însărcinată în luna a opta, nu era în cameră cu micuții, iar tatăl făcea diverse treburi prin curte. Însă au fost chemați repede de către frățiorii mai mari, care și-au dat seama că ceva nu e în regulă cu mezinul.

Balonul a rămas blocat în gât  

Când părinții au încercat să-i scoată balonul, acesta s-a rupt, iar capătul a rămas blocat în gâtul micuțului. Îngroziți, au fugit imediat cu copilul la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean. Micuțul a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitat, iar după ce a fost stabilizat s-a luat decizia transferului către Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Din nefericire, inima copilașului nu a rezistat în timpul transportului și el a suferit al doilea stop cardio-respirator. În ciuda repetatelor manevre de resuscitare, nu s-a mai putut face nimic și a fost declarat decesul, conform obiectivdesuceava.ro.  

Nesupravegherea copiilor de către părinţi duce, de multe ori, la tragedii și, în ciuda avertizărilor venite tot mai des din partea reprezentanților Poliției, ai DGASPC, se pare că mulți părinți realizează acest lucru doar atunci când ajung  cu micuții lor la spital. Doar de la începutul lunii, peste zece copii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava din cauza unor accidente ce puteau fi evitate, dacă cei mici nu erau lăsaţi nesupravegheaţi. 

Citește și: 

Fetiță de 4 luni din Iași, găsită moartă în pat, între părinți. Tatăl: «Nu știm ce s-a întâmplat, nu eram băuți»

Un bebeluș a căzut de la etajul 14 și a murit, după ce mama lui beată l-a uitat pe balcon

image
image
image
image
image
image
1 cuplu batrani sah fotolia 8204618 subscription l jpg jpeg
584421b3 7fd0 465f 830a 47bc592b13d5 c 1260x709 webp
aircraft 4885805 1280 jpg
benito mussolini jpeg
Ambasada Rusiei la Bucuresti jpeg
reading 925589 1280 jpg
cirese pixabay jpg
patrocle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net