Copilul ucis în bătaie de propria mama fusese dat în plasament. Cum a ajuns din nou în familia biologică

image
Copilul fusese dat în plasament, dar a fost reintegrat în familie, în urma unui ordin judecătoresc Sursă foto: Shutterstock

Copilul de 2 ani ┼či 5 luni din Pogoanele, jude┼úul Buz─âu, care a fost omor├ót ├«n b─âtaie de mama lui fusese dat ├«n plasament la un asistent profesionist la scurt timp dup─â na┼čtere, dar ├«n septembrie 2020 a fost reintegrat ├«n familia biologic─â, la cererea mamei, ├«n urma deciziei unei instan┼úe judec─âtore┼čti.

Conform reprezentan┼úilor Asisten┼úei Sociale din cadrul Prim─âriei Pogoanele, de la na┼čtere copilul a fost dat ├«n grija unui asistent maternal, nefiind copilul biologic al concubinului mamei. Micu┼úul a fost dat ├«n plasament unde a stat p├ón─â ├«n 24 septembrie 2020, c├ónd familia a cerut ┼či a primit copilul acas─â.

"De la acea perioad─â, familia a fost monitorizat─â, ajutat─â, ├«ndrumat─â, a primit ajutoare sociale, a fost sprijinit─â, p├ón─â s-a ├«nt├ómplat ce s-a ├«nt├ómplat. Copilul a fost reintegrat ├«n baza unei sentin┼úe judec─âtore┼čti, au fost f─âcute rapoarte, evalu─âri, a fost dorin┼úa lor de a-┼či lua copilul acas─â. Nu a reie┼čit c─â ar fi probleme. Familia mai are doi copii, o fat─â de 11 ani ┼či un b─âiat de 4 ani, fata se afl─â ├«n urma celor ├«nt├ómplate ├«ntr-un centru de primire ├«n regim de urgen┼ú─â minori, iar b─âiatul se afl─â la bunica patern─â. A trebui s─â securiz─âm copiii dup─â nenorocirea care s-a ├«nt├ómplat", a declarat un reprezentant al Asisten┼úei Sociale de la Prim─âria Pogoanele.

De asemenea, reprezentan┼úii Direc┼úiei Generale de Asisten┼ú─â Social─â ┼či Protec┼úia Copilului Buz─âu sus┼úin c─â, ├«n urma evalu─ârilor care au fost f─âcute dup─â reintegrarea copilului ├«n familie, nu a reie┼čit c─â micu┼úul ar fi ├«n pericol.

"Minorul a fost reintegrat ├«n familie prin sentin┼ú─â civil─â, urmat─â de o perioad─â de monitorizare ├«n care nu au fost semnala┼úi factori de risc. Cu privire la ceilal┼úi minori din familie, preciz─âm c─â b─âiatul se afl─â ├«n grija bunicii paterne, iar minora beneficiaz─â de m─âsura de protec┼úie ├«n cadrul centrului de primire ├«n regim de urgen┼ú─â. Pentru ambii copii se analizeaz─â posibilit─â┼úile legale privind stabilirea unei m─âsuri de protec┼úie, cu accent pe identificarea unui mediu de tip familial. Nu suntem ├«n m─âsur─â s─â furniz─âm informa┼úii suplimentare, organele abilitate desf─â┼čoar─â cercet─âri", a declarat purt─âtorul de cuv├ónt al DGASPC Buz─âu, Roxana Kovacs.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe l├óng─â Tribunalul Buz─âu, copilul ar fi fost ucis ├«n luna februarie, dar acum ├«ncep s─â se contureze evenimentele, ├«n urma efectu─ârii necropsiei, dar ┼či a expertizei psihiatrice la care a fost supus─â mama copilului, o femeie de 26 de ani din ora┼čul Pogoanele.

3 alina ceusan 2 jpg
C─âlin Hagima ┼či Roxana Neme┼č sunt foarte ferici┼úi ├«mpreun─â jpeg
front brad pitt gettyimages copy jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
anca serea fiica jpg
vl─âdu╚Ťa lup─âu png
293172253 1378552842655773 4982117340242158991 n jpg
image
image
image
image
tragedie cobadin jpg
donald trump jpeg
image png
China Taiwan ┼či SUA adversari FOTO SHUTTERSTOCK
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg