Cornel Micu vrea să se facă dreptate pentru moartea băiatului său: «Voi vinde o casă numai să-l văd în puşcărie pe fiul bancherului»

simeon stalpnicul png

Părinţii lui Ştefan Micu, taximetristul ucis în accidentul de pe Calea Floreasca, trăiesc doar pentru a-l vedea în închisoare pe cel care le-a luat băiatul de lângă ei.

"Vreau să vând casa în care urma să se mute Ştefan după nuntă, ca să pot plăti avocaţii", ne-a spus cu lacrimi în ochi Cornel Micu.

Acum, Cornel Micu se luptă pentru dreptate. Pentru ca moartea tragică a fiului său să nu rămână nepedepsită.

Îi este teamă că banii şi "relaţiile" tatălui celui vinovat vor influenţa justiţia. Primul pas în acest sens, cred părinţii taximetristului, a fost făcut deja. Andrei Andronie a fost eliberat din arestul preventiv şi va fi judecat în libertate.

Chiar dacă tatăl ucigaşului e un fost bancher cu o avere considerabilă, părinţii lui Ştefan nu vor să profite de pe urma morţii fiului lor. Nu vor recompensă bănească din partea celui care le-a nenorocit viaţa, din contră, vor să vândă o proprietate pentru a-i plăti pe cei 6 avocaţi angajaţi.

"Tatăl criminalului m-a contactat o singură dată, pentru a mă întreba dacă accept un ajutor financiar. L-am refuzat şi i-am închis telefonul!", spune Cornel Micu.

Bărbatul de 58 de ani a decis să vândă casa pe care tocmai o renova pentru Ştefan, ca să-şi ducă planurile la bun sfârşit. "Mă voi lupta până la capăt ca să-l văd în închisoare pe criminal. Dacă în România nu-mi voi găsi dreptatea, voi merge la forurile europene. Pentru acest lucru am nevoie de bani mulţi. Acum mă vor ajuta rudele din Canada, dar odată vândută casa din strada Fluviului, sper să mă descurc singur. Cred că voi avea nevoie cam de 60.000 €", crede Cornel Micu.

Până la începutul lunii trecute, bărbatul avea o viaţă de invidiat: două fete (Janina, 30 de ani şi Luana, 28 de ani) la casele lor, un băiat (Ştefan, 32 de ani) pe cale să se însoare, iar ceilalţi doi copii, Eugen, 27 de ani, şi fiica Grama, 24 de ani, sportivi de performanţă.

"Copiilor mei nu le-a lipsit nimic niciodată. Au fost educaţi astfel încât să nu-şi bată joc de oameni. Toţi au studii superioare, i-am ajutat să înveţe ca să devină cineva în viaţă. Şi vine un needucat, care îi înfruntă chiar şi pe poliţişti, şi îmi omoară un băiat. Şi scapă. El de ce nu plăteşte pentru greşeala făcută? Ce exemplu dă justiţia? Ce exemplu dau părinţii criminalului? În loc să-l pedepsească, ei dau bani grei ca să-l scoată din arest?", ne-a spus revoltat Cornel Micu.

Ştefan visa să devină avocat

Ştefan Micu era un tânăr foarte vesel, tot timpul pus pe şotii, după cum l-au descris prietenii.

simeon stalpnicul png

Absolvent a două facultăţi, visa să devină avocat internaţional. Viaţa sa părea că-şi urmează cursul firesc. Se pregătea de nuntă. Mai avea câteva luni şi împreună cu viitoarea soţie trebuia să se mute într-o casă pe care părinţii lui o renovau.

Aici trebuia să se mute Ştefan cu viitoarea soţie

simeon stalpnicul png

La 5 noiembrie totul s-a năruit. Toate planurile s-au spulberat, aşa cum însuşi Ştefan a murit spulberat de bolidul condus de fiul bancherului Jean Andronie.

Jean Andronie şi-a închis fiul în casă

Andrei Andronie a fost dus de tatăl său, imediat după eliberare, la locuinţa familiei situată la ieşirea din Bucureşti, spre Otopeni.

"Aş vrea ca băiatul meu să fie judecat doar pentru accidentul pe care l-a provocat. El trebuie să platească. Nu trebuie să fie văzut prin prisma funcţiei tatălui său. Andrei a învăţat şi a avut numai note de 10. A intrat la o facultate de stat în străinătate, iar taxa este de 1.500 €", a declarat Jean Andronie.

 Familia Andronie locuieşte într-o vilă estimată la 200.000 de euro

simeon stalpnicul png

Andrei Andronie era băut când a omorât doi tineri

„Nu am avut puterea să mă duc să văd locul unde mi-am pierdut fata. Eu încă o aştept acasă", ne-a spus plâgând mama Anei Maria Nistor, fata care a murit în tragicul accident provocat de Andrei Andronie (20 de ani). Marcela Nistor a fost prezentă în sala de judecată, în urmă cu două zile, când magistraţii au decis cercetarea în stare de libertate a lui Andrei.

Andrei Andronie a intrat cu bolidul său într-un taxi parcat pe marginea drumului

simeon stalpnicul png

Abia stâpânindu-şi lacrimile, aceasta ne-a spus că tânărul care i-a nenorocit viaţa ştia că va fi eliberat. „Dacă la prima înfăţişare a apărut în boxa acuzaţilor spăşit, îmbrăcat într-un trening, acum avea freza făcută şi haine de stofă pe el. Ştia că va pleca acasă. A scăpat acum, dar vă jur că îmi vând şi cămaşa de pe mine şi tot nu mă opresc până nu-l văd în puşcărie", ne-a mai spus mama Anei Maria Nistor.

simeon stalpnicul png

La 5 noiembrie, poliţiştii l-au somat în trafic să oprească, dar el a accelerat. Conform martorilor, conducea cu cel puţin 180 km/h şi abia putea vorbi de beat ce era. Pe Calea Floreasca, el a pierdut controlul BMW-ului X5 şi a intrat într-un taxi parcat.

În urma impactului, şoferul Ştefan Micu (32 de ani) şi pasagera care urcase în maşină, Ana Maria Nistor (22 de ani), au murit pe loc. Andrei a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, iar marţi a fost eliberat.

Acum, dosarul se află la Parchet, unde se aşteaptă expertiza tehnică a BMW-ului. Când va fi gata rezultatul, dosarul în care fiul bancherului este cercetat pentru ucidere din culpă va ajunge pe masa unor judecători.

Mai citeşte:

Tatăl taximetristului ucis de Andrei Andronie: «Dacă nu se face dreptate, mă urc în camion şi-l zdrobesc pe ucigaş»

Mama tinerei ucise de Andrei Andronie: «De ce mi-ai luat-o, Doamne?»

Tânărul care a ucis doi oameni cu BMW-ul este fiul unui fost şef de la BCR - VIDEO

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
cub botez tort liam png
cub botez reghecampf caciuc png
meghan markle jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
reghe corina caciuc jpeg
Kristalina Georgieva IMF jpg
Atac armat la o școală din Rusia Izhevst FOTO Profimedia
image
image
image
image
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
meghan markle jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png