Coronavirus România. Magazinele și farmaciile au fost luate cu asalt. Toate au aplicat măsuri speciale

coronavirus cozi magazine3 jpeg
Oamenii au așteptat ore întregi pentru a-și face cumpărăturilefoto: Click.ro

Cozi imense! Asta găsești încă de dimineață în fața marilor lanțuri de magazine. Speriați că nu vor mai apuca nimic de mâncare, mulți au venit la cumpărături înainte de ora 8.00. Problema este că oamenii nu mai pot intra direct cum ajung, ci trebuie să aștepte cu căruciorul până când ies alții. Autoritățile au obligat angajații să limiteze accesul.

Duminică, 15 martie, înainte cu o zi să intre în vigoare starea de urgență, mai toate drumurile oamenilor duceau la cumpărături. Mulți s-au trezit cu noaptea-n cap pentru a fi siguri că mai găsesc marfă pe rafturi. La ora 8.00, la Kaufland Ploiești Nord era o coadă imensă. Cu mănuși în mâini și măști pe figură, aceștia așteptau cu cărucioarele să iasă alții din magazin. 

”Se intră doar în grupuri de câte zece persoane, pentru a evita aglomerația în interior. Suntem obligați de autorități ca să respectăm măsura. Pe măsură ce ies alții, intrați și dv”, spunea o angajată aflată la ușă. Toți așteptau în liniște, cu privirea pierdută și cu lacrimi în ochi.

Din când în când se mai auzea:”N-am crezut niciodată că voi trăi asemenea vremuri”. Odată intrat, ți se spune prin stație să te grăbești ca să le faci loc și celor de afară. Deși abia trecuse o oră de la deschiderea hypermarket-ului, mălai și făină nu mai erau. Ouă doar două cartoane, câteva cutii de lapte. Carne încă mai găseai, de toate tipurile, la fel și brânzeturi, mezeluri, fructe, legume, apă, pâine, dulciuri, hârtie igienică. Din păcate, la capitolul dezinfectanți era gol. Și nici un produs pe bază de clor.

“Magazinele vor fi deschise și vom avea marfă”

Reprezentanții marilor lanțuri de magazine ne sfătuiesc să cumpărăm fix cât știm că vom consuma ca să nu creeze sincope în aprovizionare. ”Nu este vorba că nu mai găsim de mâncare, dar dacă ni s-a spus să nu mai ieși din casă, îmi iau cele necesare acum, pentru vreo două săptămâni”, ne-a spus Mihai. La Kaufland Drumul Taberei din București se auzea prin difuzoare cum clienții erau îndemnați la calm: ”Magazinele vor fi deschise și vom avea marfă”.

La Carrefour Colentina din Capitală erau cozi la fel de mari, se intra organizat, polițiștii stăteau la ușă, iar clienții primeau mănuși și măști. ”Am avut la dispoziție doar șapte minute ca să cumpărărm, iar alimentele sunt raționalizate”, s-a plâns o femeie.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
david si victoria beckham
cub anamaria prodan animat gif
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Ozana Barabancea Foto Antena 1jpg
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati