Coronavirus România. Magazinele și farmaciile au fost luate cu asalt. Toate au aplicat măsuri speciale

Ultima actualizare:

    Oamenii au așteptat ore întregi pentru a-și face cumpărăturilefoto: Click.ro
Oamenii au așteptat ore întregi pentru a-și face cumpărăturilefoto: Click.ro

Cozi imense! Asta găsești încă de dimineață în fața marilor lanțuri de magazine. Speriați că nu vor mai apuca nimic de mâncare, mulți au venit la cumpărături înainte de ora 8.00. Problema este că oamenii nu mai pot intra direct cum ajung, ci trebuie să aștepte cu căruciorul până când ies alții. Autoritățile au obligat angajații să limiteze accesul.

Duminică, 15 martie, înainte cu o zi să intre în vigoare starea de urgență, mai toate drumurile oamenilor duceau la cumpărături. Mulți s-au trezit cu noaptea-n cap pentru a fi siguri că mai găsesc marfă pe rafturi. La ora 8.00, la Kaufland Ploiești Nord era o coadă imensă. Cu mănuși în mâini și măști pe figură, aceștia așteptau cu cărucioarele să iasă alții din magazin. 

”Se intră doar în grupuri de câte zece persoane, pentru a evita aglomerația în interior. Suntem obligați de autorități ca să respectăm măsura. Pe măsură ce ies alții, intrați și dv”, spunea o angajată aflată la ușă. Toți așteptau în liniște, cu privirea pierdută și cu lacrimi în ochi.

Din când în când se mai auzea:”N-am crezut niciodată că voi trăi asemenea vremuri”. Odată intrat, ți se spune prin stație să te grăbești ca să le faci loc și celor de afară. Deși abia trecuse o oră de la deschiderea hypermarket-ului, mălai și făină nu mai erau. Ouă doar două cartoane, câteva cutii de lapte. Carne încă mai găseai, de toate tipurile, la fel și brânzeturi, mezeluri, fructe, legume, apă, pâine, dulciuri, hârtie igienică. Din păcate, la capitolul dezinfectanți era gol. Și nici un produs pe bază de clor.

“Magazinele vor fi deschise și vom avea marfă”

Reprezentanții marilor lanțuri de magazine ne sfătuiesc să cumpărăm fix cât știm că vom consuma ca să nu creeze sincope în aprovizionare. ”Nu este vorba că nu mai găsim de mâncare, dar dacă ni s-a spus să nu mai ieși din casă, îmi iau cele necesare acum, pentru vreo două săptămâni”, ne-a spus Mihai. La Kaufland Drumul Taberei din București se auzea prin difuzoare cum clienții erau îndemnați la calm: ”Magazinele vor fi deschise și vom avea marfă”.

La Carrefour Colentina din Capitală erau cozi la fel de mari, se intra organizat, polițiștii stăteau la ușă, iar clienții primeau mănuși și măști. ”Am avut la dispoziție doar șapte minute ca să cumpărărm, iar alimentele sunt raționalizate”, s-a plâns o femeie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net