Rutele ocolitoare după închiderea drumului Valea Oltului au sute de km în plus. Cea mai scurtă variantă

Ultima actualizare:

Valea Oltului va fi închisă circulației, pe timp de zi, între 8 iulie și 9 august, pentru defrișări pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Decizia este aspru criticată de specialiștii din turism care se plâng că cel mai circulat drum va fi restricționat în cea mai aglomerată perioadă din an de turiștii care merg la mare sau munte. Sibiul este orașul care va fi cel mai afectat de închiderea Văii Oltului, fiind intervalul din an în care așteaptă un număr mare de turiști români și străini.

Rute ocolitoare după ce se închide Valea Oltului

Rute ocolitoare de sute de km după închiderea DN7 Valea Oltului. Foto: Arhivă
Rute ocolitoare de sute de km după închiderea DN7 Valea Oltului. Foto: Arhivă

În mod normal un drum pe Valea Oltului între Sibiu și Râmnicu Vâlcea – care are o sută de km -, se parcurge circulând regulamentar, în funcție de trafic, în aproximativ două ore. Drumul devine mult mai lung, iar timpul petrecut pe drum poate ajunge și la peste 5 ore, după închiderea DN7 Valea Oltului.

Mulți șoferi vor fi luați prin surprindere de închiderea șoselei în una dintre cele mai aglomerate perioade din an, susțin reprezentanții din turism. Drumul se va lungi cu sute de kilometri.

Există câteva rute ocolitoare, care au între 100 și peste 300 de kilometri în plus, adică un timp calculat între minimum două ore și jumătate și ajunge până la peste 5 ore de mers cu mașina până la destinație.

Cea mai scurtă variantă are 100 de kilometri în plus

Cea mai scurtă variantă ocolitoare, ca distanță și timp, este în mod surprinzător Transfăgărășanul.

Doar pentru mașinile mici, varianta Transfăgărășan înseamnă aproape 100 de kilometri în plus, dar având în vedere dificultatea traseului durata va crește. Ea presupune o distantă de la Sibiu până la Rm. Vâlcea de 202 km, care se parcurg în peste patru ore. 

image

A doua opțiune o reprezintă Transalpina. Distanța de la Sibiu până la Râmnicu Vâlcea peste munți este de 270 de km, care pot fi parcurși în aproape 5 ore.

Opțiunea numărul trei prevede folosirea Transalpinei până la Obârșia Lotrului, apoi schimbarea traseului spre Brezoi, oraș aflat în afara lucrărilor anunțate pe Valea Oltului. De aici, mai departe spre Rm. Vâlcea. Acest traseu are 256 de km și un timp de 4 ore și jumătate. Starea drumului între Brezoi și Obârșia Lotrului ar putea crea probleme șoferilor.

Cea de-a patra opțiune o reprezintă varianta care probabil va fi aleasă de majoritatea transportatorilor, respectiv Sibiu-Simeria-Petroșani-Tg. Jiu-Rm. Vâlcea. Starea drumului pe această variantă este bună și implică inclusiv o porțiune de autostradă. Distanța este însă de aproape 370 de km și timpul necesar parcurgerii ajunge la 5 ore și 20 de minute.

Cine vrea să ajungă la București poate merge de la Curtea de Argeș direct la Pitești.

Important de precizat că timpii menționați mai sus au fost preluați în condițiile actuale de trafic. După închiderea Văii Oltului traficul va crește semnificativ pe aceste trasee ocolitoare, scrie profit.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
2 infectie urinara jpg jpeg
gara docaneasa jpg
la volan   foto pixabay jpg
italia explozie jpeg
test iluzie1 jpg
furtuna fulgere meteo vreme FOTO Shutterstock
teste pentru stewardese jpeg
Palatul Parlamentului Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net