Cotele de refugiați, aprobate. Câți imigranți va primi România

image
România a votat împotriva cotelor obligatorii impuse de Uniunea EuropeanăFoto: AP

România ar urma să primească 2.475 de refugiați din ce 66.000 extracomunitari distribuiți din Grecia și Italia, conform sistemului provizoriu de cote aprobat marți (22 septembrie) de Consiliu JAI (Consiliul Justiție și Afaceri Interne). Numărul total alocat Bucureștiului până în prezent fiind de 4.837 de imigranți. Vicepremierul Gabriel Oprea a votat în Consiliul JAI împotriva deciziei de aplicare a cotelor obigatorii, susținând că România nu este de acord cu relocarea refugiaților pe baze obligatorii.

Consiliul Uniunii Europene a aprobat prima etapă a cotelor obligatorii a 66 .000 de refugiați ajunși în Italia și Grecia, potrivit Mediafax. Ulterior, pe baza aceleiași formule, UE va distribui încă 54.000 de refugiați.

Schema arată în felul următor: din 50.400 de refugiați din Grecia, România ar urma să primească 1.890. Din alți 15.600 aflați în Italia, România ar trebui să primească 585. În total, României îi 2.362 de refugiați, potrivit deciziei Consiliului JAI din 14 septembrie și alți 2.475 conform deciziei JAI sin 22 septembrie.

Franța va primi 3.064 de refugiați din Italia și alți 9.898 din Grecia. Germania ar urma să primească 4.027 din Italia și 13.009 din Grecia. Ungariei îi revin 396 refugiați din Italia și 988 din Grecia.

Principalii oponenţi au fost Cehia, Ungaria, Slovacia și România, dar au fost depăşiţi în sistemul cu majoritate calificată, după ce Polonia a renunţat la orice obiecţii,

cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
cub loredana groza png
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
Lindsay Marsh a spus că se simte umilită jpg
colaj coolio png
FotoJet jpg
Lunetistul Wali FOTO Ashleigh Stewart Twitter webp
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
image
image
image
image
arsenie boca icoana jpeg
colaj   manea  vietnam  captura video jpg
icoana maicii domnului din manastirea sfantul teodor 9 jpg
testare COVID
Remus Dobra, preotul mort în accidentul de pe autostradă. Sursa foto: Observator
irina tanase si liviu dragnea