Creatoarea de modă Adina Buzatu, cercetată sub control judiciar


    Adina Buzatu
Adina Buzatu

Zeci de percheziţii joi dimineaţă în Capitală şi în 4 judeţe! Printre cei vizaţi că au dat un tun cu un prejudiciu de 38 de milioane de lei sunt stilista Adina Buzatu şi scriitorul Eugen Burada. Poliţiştii spun că reţeaua a creat un circuit financiar fictiv prin intermediul a 20 de firme fantomă.

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, efectuează 34 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Update: Creatoarea de modă a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, Adina Buzatu fiind acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani, scrie Mediafax.

Totodată, celelalte persoane audiate în acest caz sunt şi ele cercetate sub control judiciar pe cauţiune. Valoarea cauţiunii în cazul acestor persoane a fost stabilită la o treime din prejudiciu. În cazul Adinei Buzatu, valoarea cauţiunii a fost stabilită la 300.000 lei.

Perchezițiile au loc în municipiul București și în județele Prahova, Iași, Suceava și Ilfov.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 - 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

În baza facturilor emise de firmele "fantomă", bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și T.V.A. dedusă în mod ilegal.

De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în cuantum de 117.746.750 de lei.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii până la concurența prejudiciului creat, în vederea recuperării acestuia în totalitate.

Totodată, 27 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Nu este prima dată când numele creatoarei de modă Adina Buzatu apare pe lista neagră a procurorilor. În 2014, creatoarea de modă a intrat în vizorul procurorilor DIICOT, care investigau o fraudă financiar- contabilă cu un prejudiciu estimat de 100.000.000 de lei.

Anchetatorii susţineau atunci că peste 120 de firme, unele fantomă, ar fi rulat diferite sume de bani iar în contabilitate ar fi înregistrat operaţiuni fictive sau ar fi apelat la firme fantomă şi persoane denumite "săgeţi", pe numele cărora erau deschise conturi bancare.

În conturile acestora erau ascunse sume importante de bani, care ar fi trebuit să intre în vistieria statului.

Investigatorii au estimate atunci prejudicial la peste 25 de milioane de euro.

cub anamaria prodan png
Kanye West si Julia Fox jpg
cub horoscop 1 gif
catalin remus avocatul31 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg
shutterstock 450568075 jpg
foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
cornel ciupercescu captura youtube jpg
closeup female hands counting euro banknotes world money inflation economy concept jpg
extrageri loto
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 5 decembrie sfantul cuvios sava cel sfintit jpeg
shutterstock 2211785457 jpg
foto3 timisoara INQUAM Photos Virgil Simonescu jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg
cornel ciupercescu captura youtube jpg