Crimele de la Caracal. Dincă a făcut dezvăluiri șocante: "A spus că polițiști l-au torturat şi au făcut scenariile"

Bunicul Luizei a încercat ieri să oprească autospeciala în care se afla inculpatul
Bunicul Luizei a încercat ieri să oprească autospeciala în care se afla inculpatul

Mecanicul din Caracal care a recunoscut că le-a violat şi le-a ucis pe Luiza Melencu (18 ani, răpită pe 14 aprilie 2019) şi pe Alexandra Măceşanu (15 ani, sechestrată pe 24 iulie 2019), a fost adus azi, 20 mai, la Tribunalul Olt, pentru un nou termen în proces. Gheorghe Dincă a lansat acuzaţii dure la adresa anchetatorilor.

În vârstă de 67 de ani, Gheorghe Dincă este judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre – două infracţiuni. Aflat de fix 300 de zile după gratii, el s-ar fi dezlănţuit azi (20 mai) la adresa poliţiştilor. Familia Luizei Melencu şi cea a Alexandrei Măceşanu au fost încurajate în faţa Tribunalului Olt, de câţiva locuitori din Slatina. Oamenii s-au strâns pentru a susţine cele două familii care au trăit un moment greu: reîntâlnirea cu monstrul din Caracal.  

Bunicii Luizei Melencu nu şi-au mai putut stăpâni furia. „Voi aveţi copii acasă? Cum vă simţiţi? Noi suferim de un an şi ceva“, a răbufnit Stelian Iordache, bunicul Luizei, în momentul în care jandarmii au încercat să-i împiedice pe jurnalişti să filmeze momentul în care inculpatul a fost coborât din duba de poliţie.  

Luiza Melencu şi Alexandra Măceșanu
Luiza Melencu şi Alexandra Măceșanu


    Luiza Melencu şi Alexandra Măceșanu
Luiza Melencu şi Alexandra Măceșanu

„Ăsta-i scenariul, nea Dincă, mori în puşcărie!“

Gheorghe Dincă a făcut declaraţii halucinante în faţa judecătorului  de la Tribunalul Olt, în şedinţa de cameră preliminară, scrie adevarul.ro. Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, dezvăluie: „Audiere absolut şocantă, Dincă a făcut nişte dezvăluiri absolut incredibile: tortură, ameninţare, a dat nume, prenume, când l-a-nvăţat, când l-a torturat, a spus ce momente, ce poliţişti, nominalizaţi expres, care l-au torturat şi au făcut scenariile. Şi că, în momentul în care voia să spună adevărul, să se răzgândească, a fost ameninţat cu moartea. De asemenea, a dat momentele când era să fie omorât de un deţinut la ordinul, pare-se, al poliţiştilor, al celor care l-au anchetat, dar l-a salvat acel individ, i-a arătat pastilele şi medicamentele ce trebuia să i le pună, otrava, în mâncare. A spus că procurorii n-au interacţionat prin ameninţări dure, dar a menţionat doi poliţişti care l-au torturat, l-au ameninţat sistematic”. Inculpatul susţine că un poliţist i-a spus punctual: „Ăsta-i scenariul, nea Dincă, mori în puşcărie!“, mai arată Tonel Pop.

«Te omor dacă nu faci ce spunem noi!»

Georgeta Melencu, mama Luizei, completează că Dincă ar fi nominalizat un poliţist care l-ar fi torturat: „A dat tot timpul un nume, Ciobanu Adrian, care i-a spus: «Te omor dacă nu faci ce spunem noi!». Poate e o rotiţă dintr-un angrenaj, omul ăsta n-a omorât aceste copile. Totul depinde de sus în jos, instituţiile statului“. O altă acuzaţie lansată de mecanic este că anchetatorii ar fi făcut, la sfârşitul fiecărei zile, chefuri la Craiova, care ar fi fost decontate din conturile lui, drept cheltuieli de urmărire penală. Gheorghe Dincă şi vecinul său, Ştefan Risipiţeanu (trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru viol comis asupra Luizei Melencu), au cerut prin apărători refacerea cercetării penale. Şi familiile celor două fete solicită acelaşi lucru, cu motivul că probele n-ar fi concludente.  

Citește și:

Crimele din Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă după ce a găsit-o pe Alexandra vorbind la 112. Poliţia ar fi avut timp să intervină

Crimele de la Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a omorât intenționat pe Alexandra și Luiza. Detaliile ororilor

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
cub matilda pascal cojocărița png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub gabriela marin denise pilafai png
mariana moculescu jpg
cub theo rose anghel damian png
cub razvan ciobanu png
fabrica mustar tecuci jpg
stres
image
image
image
image
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub cred în românia animat gif
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg