Crimele din Caracal. Şeful STS a demisionat, dar nu are ce să-şi reproşeze

Ultima actualizare:
Alexandru Măceșanu a dispărut pe 24 iulie
Alexandru Măceșanu a dispărut pe 24 iulie

Încep să cadă capete după crimele oribile din Caracal făcute de Gheorghe Dincă, mecanicul auto în vârstă de 66 de ani. Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Sorinel Vasilca, a demisionat din funcţie, luni, 29 iulie, spunând că a făcut acest lucru "pentru a nu afecta prestigiul instituţiei".

Potrivit unui comunicat de presă, Ionel Sorinel Vasilca şi-a înaintat demisia din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale preşedintelui României, începând cu 29 iulie.

Şeful STS nu se consideră vinovat

"Demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei ", a spus Sorinel Vasilca.

Alexandra Măceşanu a sunat de trei ori la 112


    Alexandru Măceșanu a dispărut pe 24 iulieFoto: Facebook
Alexandru Măceșanu a dispărut pe 24 iulieFoto: Facebook

Alexandra Măceaşanu, adolescenta de 15 ani ucisă de Gheorghe Dincă, a sunat de trei ori la 112 şi a vorbit aproape 4 minute cu poliţistul. Primul apel a fost dat la 11:05 , a durat 45 de secunde, pentru că s-a întrerupt, al doilea a fost efectuat un minut mai târziu, iar convorbirea a ţinut 2 minute şi 20 de secunde, timp în care fetei i s-a cerut să se linişească şi a fost asigurată că un echipaj de poliţie a plecat spre ea. Al treilea apel disperat a venit la la 11:12 şi a durat 38 de secunde, moment în care adolescenta a povestit că niciun echipaj de poliţie nu şi-a făcut apariţia. Convorbirea s-a încheiat cu cuvintele “vine, vine!”.  După ce a fost prinsă vorbind la telefon, în jurul orei 12.00, fata a fost lovită cu putere şi a căzut la pământ inconştientă. Potrivit unor surse judiciare, Gheorghe Dincă a părăsit locuinţa şi, timp de două ore, s-a plimbat prin oraş, fiind surprins de camere inclusiv când arunca o parte din bijuterii în curtea unui hotel din Caracal. Potrivit aceloraşi surse, agresorul a stat între orele 12.00 şi 14.00 în oraş, apoi a revenit şi a găsit-o pe fată decedată, după care i-a ars cadavrul..

Responsabilii din MAI au audiat înregistrările audio cu apelurile la 112 făcute de Alexandra Măceșanu. Acest fragment face parte dintr-ul raport al MAI, în condițiile în care la minister se desfășoară o anchetă pentru a vedea cum au reacționat angajații instituției în acest caz.

Citește și:

Gheorghe Dincă, acuzat de omor calificat. Alexandra a fost ucisă în jurul orei 12, după ce a fost prinsă cu telefonul

Crimele din Caracal: Luiza a fost violată timp de trei luni, iar trupul aruncat în Dunăre sau Olt

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net