Criminalul călugărului: «I-am tăiat capul că a vrut să facă sex cu mine»

simeon stalpnicul png

Cinci zile: atât le-a luat anchetatorilor să elucideze misterul morţii crâncene a fostului călugăr Alexe Artiom (40 de ani), din Ghindăreşti, judeţul Constanţa. Ucigaşul este chiar prietenul de pahar al acestuia şi s-a înfuriat când călugărul i-ar fi cerut să facă sex.

Încă de sâmbătă, oamenii legii au fost la câţiva paşi de criminal. Simion Ivan locuia la doar 40 de metri de locul în care se descotorosise de cadavrul călugărului Artiom.

Anchetatorii au descins la locuinţa acestuia, în noaptea de marţi spre miercuri. Bărbatul dormea liniştit, mai ales că trecuseră câteva zile de la crimă şi nu fusese descoperit.

Luat prin surprindere de poliţişti, a sfârşit prin a recunoaşte. Criminalul le-a povestit anchetatorilor, cu lux de amănunte, cum a comis fapta.

Vineri seara, în jurul orei 21.00, Alexe a venit la el cu o sticlă de ţuică. Au băut în bucătărie, iar gazda a pus apoi la bătaie şi o sticlă cu vin. Atmosfera s-a încins.

 †Alexe Artiom a fost găsit, sâmbătă dimineaţa, decapitat, împachetat într-un sac plin de sânge, cu mâinile şi picioarele legate

simeon stalpnicul png

„S-a dezbrăcat în faţa mea şi mi-a zis să facem sex. M-am enervat şi l-am lovit cu ciocanul în frunte. A căzut pe spate", le-a povestit Ivan poliţiştilor.

„L-a lovit cu ciocanul de nenumărate ori. Loviturile erau suprapuse, atât de multe, încât nici nu le puteam număra", a spus procurorul Zafer.

Furia lui Ivan nu s-a potolit nici după ce şi-a văzut victima moartă. „L-a târât în curte şi i-a tăiat gâtul cu un cuţit de bucătărie, cu o lamă de 20-25 de centimetri. A spus că l-a decapitat de furie, pentru că nu încăpea în sac. Apoi i-a legat mâinile şi picioarele şi l-a băgat în sac", a povestit procurorul Andrei Bodean, de la Parchetul Constanţa, cel care a condus ancheta din Ghindăreşti.

Alexe a fost apoi „încărcat" într-un cărucior şi aruncat la 40 de metri distanţă de casa în care a murit. Criminalul nu s-a chinuit să-l ducă mai departe pentru că nu putea să-l care şi, oricum, a considerat că nu avea rost să se străduiască mai mult.

Anchetatorii au probe solide împotriva criminalului: în bucătărie au fost găsite pete de sânge, iar armele crimei, deşi spălate, au de asemenea urme de sânge. În plus, criminalul şi-a recunoscut fapta. Simion Ivan urma să fie prezentat magistraţilor aseară cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ucigaşul i-a urmărit pe anchetatori în timpul cercetărilor

La câteva ore de la descoperirea cadavrului, poliţişii au împânzit strada. „Anchetatorii au legat banda galbenă pentru delimitarea perimetrului chiar de gardul casei lui Ivan Simion. El a stat tot timpul acolo şi mereu încerca să treacă, să vadă mai bine. De vreo două ori l-am alungat eu de acolo: «Lasă, dom'le, oamenii să-şi facă treaba! Treci în casă!»", a povestit primarul din Ghindăreşti, Vasile Simion.

Dus în faţa judecătorilor

Simion Ivan a fost căsătorit de două ori.A rămas văduv în anul 2007 şi de atunci locuia în casa celor doi copii ai fostei sale soţii, care erau plecaţi la muncă în străinătate. Omul trăia din ajutorul social de 125 de lei dat de Primărie. Aseară a fost prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
Prințesa Kate Middleton și Prințul William, Profimedia jpg
cub horoscop bani
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
cub cornel Ilie png
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg