Criminalul român din Anvers cere să facă pușcărie în Belgia

Ultima actualizare:

Vă amintiți crima din Anvers? Un bărbat din Bihor care, în 2015, i-a tăiat jugulara fostei iubite, iar apoi a aruncat-o pe geam, în faţa poliţiştilor, a fost condamnat la 30 de ani de detenţie şi trimis în România, pentru a-şi ispăşi pedeapsa. Nemulțumit de condițiile din închisoare, românul a făcut cerere să facă detenție în Belgia.

Fapta sângeroasă a fost comisă în oraşul belgian Anvers, pe 27 mai 2015. Victima a fost Dorina Ștef, o bihoreancă de 37 de ani, stabilită în Belgia împreună cu copilul ei de 6 ani, după divorţul de soţul ei, un cetăţean italian. Autorul, Ludovic Zetocha, a avut câteva luni o relaţie cu Dorina, dar femeia i-a cerut să plece din apartament ca urmare a scandalurilor pe care le provoca pe fondul geloziei.    

† Dorina Ștef, femeia  ucisă și aruncată  în fața polițiștilor
† Dorina Ștef, femeia ucisă și aruncată în fața polițiștilor

Zetocha l-a amenințat pe un vecin cu cuțitul și l-a obligat să sune la ușa Dorinei, pentru că i-ar fi rău. Femeia a deschis, moment în care Zetocha l-a aruncat înăuntru pe vecin şi a încuiat uşa. Speriată, Dorina a sunat după ajutor la Poliţie. La sosirea agenților, bărbatul a ieşit în balcon, ţinând-o pe femeie drept ostatic, cu un cuţit la gât, şi le-a cerut să plece. Negociatorul Poliţiei a încercat să-l calmeze, dar Zetocha a secţionat gâtul Dorinei, apoi i-a aruncat cadavrul în plină stradă.

După un proces intens mediatizat de presa belgiană, individul a fost condamnat la 30 de ani de pușcărie. După condamnare, bihoreanul a fost încarcerat în Penitenciarul Begijnenstraat, iar anul trecut a fost transferat la Rahova. Imediat, Zetocha a atacat decizia de a fi mutat în România.  Asasinul cere să se întoarcă în Belgia, întrucât condiţiile de detenţie sunt mai bune, iar deţinuţii pot beneficia de eliberarea condiţionată după ce au ispăşit jumătate din anii de detenţie, în timp ce în țară trebuie să ispăşească două treimi din pedeapsă. Cauza a fost înregistrată iniţial la Curtea de Apel Oradea, care a decis să-şi decline competenţa Tribunalului Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net