Cristi Borcea, în curând în libertate? Cererea de eliberare condiţionată a fost admisă în primă instanţă

Ultima actualizare:

    Cererea de eliberare condiţionată a lui Borcea a fost admisă în primă instanţăFoto: Arhivă Click
Cererea de eliberare condiţionată a lui Borcea a fost admisă în primă instanţăFoto: Arhivă Click

Cristi Borcea s-ar putea afla la un pas de mult dorita libertate! Cererea sa de eliberare condiţionată a fost admisă în primă instanţă, însă Borcea nu poate respira ușurat încă, având în vedere că soluția instanței nu este definitivă.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au admis miercuri, 11 septembrie, cererea lui Cristian Borcea de eliberare condiționată, soluţia instanţei nefiind definitivă însă. Borcea a tot insistat asupra eliberării, explicând că el consideră că îndeplinește toate condițiile în acest sens. 

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Borcea Cristian. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat de sub puterea MEPI nr. 132/2019 emis de Curtea de Apel București Secția I Penal. (…) Măsura dispusă se comunică administraţiei locului de deţinere. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta magistraţilor Judecătoriei Sectorului 4. 

Cristian Borcea și-a justificat dorința de eliberare motivând că muncit tot timpul și a participat la toate cursurile, programele și activitățile la care s-a putut, chiar și când era în carantină. 

Cum a motivat Borcea dorința eliberării

„Am fost vizitat de cei 9 copii în penitenciar. Am ținut legătura cu familia. Mi s-a spus că îndeplinesc condiții, am achitat toate prejudiciile, plus peste două milioane de euro penalități. Din carantină am muncit non-stop, nu știu ce să mai fac să obțin eliberarea, vă rog mult să fiți de acord cu eliberarea”, le-a spus magistraților Cristian Borcea, citat de Mediafax. Procurorul a cerut respingerea cererii de eliberare condiționată, pe motiv că Borcea nu a dat dovadă de „stăruința în muncă și reeducare”. 

Borcea a mai avut o cerere de eliberare în luna mai, însă Tribunalul Bucureşti a respins-o. Cristian Borcea are o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare, rezultată prin adunrarea pedepselor primite în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi în dosarul transferurilor din fotbal.

Borcea a mai fost eliberat condiționat în iulie 2018, după ce a executat 4 ani și 4 luni din pedeapsa de 6 ani și 4 luni de închisoare primită în dosarul transferurilor. Fostul acționar Dinamo s-a întors însă în arest pe 8 februarie 2019, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net