Criza l-a băgat în şomaj pe Moş Crăciun

image
Ioanid îşi aşteaptă încă clienţii pentru perioada Sărbătorilor

Criza l-a afectat până şi pe Moş Crăciun. Dacă în anii trecuţi era invitat-surpriză la petreceri şi serbări, iarna aceasta se vede nevoit să-şi tragă pe dreapta sania cu reni. Lumea nu-şi mai permite să îl arvunească pentru Sărbători!

Moşii de închiriat se confruntă cu mari dificultăţi pricinuite de scăderea comenzilor de Crăciun. Oamenii se gândesc de două ori înainte de a scoate 350 de lei pentru a-l aduce pe Moş acasă, iar companiile, principalii lor clienţi, au renunţat de mult la petrecerile dedicate angajaţilor şi copiilor acestora.

Anul trecut, programul Moşului a fost foarte încărcat. El s-a împărţit între petrecerile organizate de firme şi jocurile în jurul bradului

image
O scrisoare costă 15 lei

Dacă anul trecut profitul firmelor de închiriat Moşi şi Crăciuniţe se ridica la câteva zeci de milioane de lei, anul ăsta numai o minune îi mai poate salva de la faliment. "Numărul petrecerilor a scăzut, nu din cauza costului Moşului, cât a costurilor conexe: cadouri, închirieri săli etc", ne-a precizat Ioanid Apostol, "renul de serviciu" de la www.mos-craciun.eu.

simeon stalpnicul png

Nu stau mai bine nici tradiţionalele Crăciuniţe, foarte solicitate cândva pentru petrecerile de sfârşit de an. Anul acesta, puţini le-au mai solicitat serviciile!

simeon stalpnicul png

Aflat în impas, Moşul a încercat să se reprofileze, dar tot fără rezultat: "Voiam să oferim cadouri-supriză: inele de logodnă, o cutie de bomboane de la un tânăr îndrăgostit pentru prietena lui, sau o simplă floare. Din păcate, până acum nu avem nici o astfel de cerere".

Varianta mai ieftină: scrisoricile de la Polul Nord

Pentru că un Moş închiriat presupune o cheltuială serioasă de sărbători, românii se mulţumesc cu scrisorile personalizate, ştampilate chiar la Polul Nord.

Lucian e omul  din spatele site-ului care trimite scrisori de la Moşu’

simeon stalpnicul png

Scrisoricile cu "autograful" Moşului sunt foarte solicitate iarna asta, mai ales că nu costă decât 15 lei. Reprezentanţii www.crăciun-magic.ro au primit, în numai câteva zile, de la începutul lunii, peste 100 de comenzi de epistole semnate "Moş Crăciun".

simeon stalpnicul png
O scrisoare costă 15 lei

"Scrisoarea vine într-un plic cu Moş Crăciun, timbru şi ştampilă de la Polul Nord. Există 7 modele de scrisori, cu 11 texte pentru copii şi 3 texte pentru aduţi, fiecare dintre ele fiind personalizată cu diferite informaţii despre destinatar. La copii, spre exemplu, scriem ce lucruri bune au făcut anul acesta, ce au învăţat la şcoală, ce ar trebui să facă altfel, menţionăm cadourile pe care le vor primi, localitatea, numele fratelui sau al surorii etc.", spune Lucian, de la crăciun-magic.ro. 19 decembrie este data-limită până la care se primesc comenzi, pentru a putea fi livrate destinatarului în timp util.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
bianca dragusanu
cub botez tort liam png
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
reghe corina caciuc jpeg
Criza economica criza financiara FOTO Shutterstock
vagner jpg
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg