Cseke Attila anunţă deschiderea unor noi spitale pentru pacienţi cu COVID: "Nu este apocalipsa, dar suntem într-o criză majoră"

image
Cseke Attilafoto: Facebook

Ministrul Interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că, de vineri, urmează să fie deschise noi spitale pentru a primi pacienţi cu COVID-19. Este vorba despre Spitalul Sfântul Ştefan şi Spitalul Witting din Capitală.

”Mâine (n.r. vineri) se avizează Spitalul Sfântul Ştefan cu structură pentru paturi COVID şi am avut o discuţie cu domnul ministru Vîlceanu, care este şi interimar la Transporturi, pentru că spitalul Witting este al Ministerului Tranporturilor, pentru a demara şi acolo şi a lua viză şi de a avea paturi COVID la acest spital”, a declarat Cseke Attila, joi seară, la Digi 24. 

 Ministrul a adăugat că situaţia din România nu poate fi descrisă ca o apocalipsă, dar că suntem într-o criză majoră. ”Nu vreau să spun că este apocalipsă, că nu este, dar suntem într-o criză majoră în care toţi trebuie să înţelegem că avem o anumită răspundere pe această temă şi să ne protejăm”, a declarat Cseke Attila, citat de News.ro.

Nici un pat liber la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, la prânz, că nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID-19 - altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 - nici în judeţe, nici în Bucureşti. "În data de 7 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.484 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 317 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19”, au transmis autorităţile. 

Citește și:

Şeful DSP Iaşi spune că nu mai există locuri în spitale pentru bolnavii COVID. „Nu avem unde să-i punem. Stau în ambulanțe”

Dr.Mihai Craiu: Nu mai avem unde să punem copiii cu SARS-CoV-2, suntem plini

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
cristian tudor popescu arșinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
cub anamaria prodan animat gif
david si victoria beckham
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
catina cojani 2 jpg
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati