CSM a avizat propunerea de reînvestire a lui Kovesi

lauracodrutakovesi 1404914971 jpeg

Le-a plăcut Kovesi! Secţia de procurori a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat în unanimitate, luni, numirea Laurei Codruţa Kovesi pentru un nou mandat la şefia DNA relatează corespondentul Mediafax

Laura Codruţa Kovesi a primit aviz favorabil, în unanimitate de la Secţia de procurori a CSM pentru un nou mandat la conducerea DNA.

“Sunt foarte mulțumită de rezultat. Avem toate premisele să credem că DNA va continua munca începută acum câțiva ani”, a declarat ministrul Justiției Raluca Prună, după avizarea Laurei Codruța Kovesi de către CSM.

Laura Codruţa Kovesi, a fost audiată la sediul CSM, unde a declarat că "stabilitatea instituţională a DNA este foarte importantă şi este importantă şi menținerea cadrului legislativ".

"Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără contribuţia importantă a echipei manageriale şi mi-aş dori ca proiectele managerile să fie implementate cu aceeaşi echipă managerială", a mai spus Kovesi.

Totodată procurorul şef al DNA, a spus că cererile de apărare a reputației chiar dacă "nu au ca finalitate sancţiun reprezintă un instument important pentru sistemul judiciar şi trebuie menţinut şi folosit".

"Există şi CNA, care are cam acelaşi rol, dar pentru magistraţi este mai important instrumenul legislativ pe care CSM îl are. Atunci când se stabileşte că afirmațiile au fost denigratoare şi CSM dă o hotărâre, aceasta ar trebui să fie obligatorie ca şi dreptul la replică, să fie publicată în ziarul sau la postul de televiziune unde s-au făcut afirmaţiile iar în momentul în care hotărârea CSM este adoptată, ar trebui să fie obligatorie", a mai declarat aceasta.

În ceea ce priveşte scurgerile de informaţii Kovesi recunaoşte că au existat astfle de situaţii din "nefericire" şi că în cazul procurorilor "criteriile de integritate trebuie să fie superioare oricărei categorii".

"Ne-am confruntat în anul 2013 cu o astfel de situaţie, când un procuror şef al DNA a fost acuzat de acest lucru. Nimic nu ne-a împiedicat să facem dosar. De fiecare dată când genul acesta de dezvăluiri poartă semnul unor infracţiuni, am făcut dosare. Avem şi poliţişti care au lucrat în cadrul DNA şi au fost condamnaţi definitv pentru acest gen de infracţiuni. Avem reguli foarte stricte referitoare la modul în care sunt folosite informaţii clasificate", a spus Kovesi în faţa procurorilor.

Laura Codruţa Kovesi consideră că ar trebui înfiinţată "Agenţia pentru administrarea bunurilor sechestrate" pentru o mai bună evaluare a bunurilor pe care statul ar trebui să le recupereze.

"Cooperarea va fi una instituţională, vom avea o implicare foarte activă., iar Este foarte important ca această agenţie poate fi condusă de un procuror sau un judecător".

Cererea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis, care va decide dacă o va numi pe aceasta în funcța de procuror șef al DNA, pentru al doilea mandat

shutterstock 1833215881 jpg
mihai voropchievici jpg
cub theo rose anghel damian png
cub ioana ilie nastase png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
cub mircea baniciu png
horoscop jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Volodimir Zelensky FOTO Profimedia
vaccin covid foto Pixabay
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
efecte busuioc 0 jpeg
autostrada jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg