Cu animalul de companie la birou? O idee bună, în pandemie

Ultima actualizare:

    Animăluțul ar putea face tranziția mai ușoară de la munca de acasă la cea de la birouFoto: Shutterstock
Animăluțul ar putea face tranziția mai ușoară de la munca de acasă la cea de la birouFoto: Shutterstock

Multe s-au schimbat în viețile noastre în toată această perioadă de pandemie. Ne-am izolat de prieteni, nu am mai ieșit atât de des în oraș, în vacanțe, o mulțime de joburi au trecut în regim de telemuncă. Dar, dacă ne-am izolat de oameni, ne-am apropiat mai mult de animale.

Tot mai mulți români și-au luat un prieten necuvântător

Un studiu Reveal Marketing Research arată că 2 din 10 români și-au cumpărat un animal de companie în starea de urgență, iar acum 6 din 10 români dețin un prieten necuvântător. 73% dintre posesorii de animale au câine, în vreme ce 57% au pisici. Topul celor mai populare animale de companie este completat de păsări papagali/canari (9%), pești (7%), broască țestoasă și hamster/ porcusor de Guineea (3%).

Sunt companii care permit accesul animalelor

Ce facem cu ele, odată întorși fizic la birou? Ne-am obișnuit să stăm împreună, iar despărțirea 8-10 ore pe zi ar fi grea. Tocmai pentru a face tranziția mai ușoară, unele companii permit și chiar încurajează aducerea animalului de companie la birou. „Mars România își încurajează angajații să aducă animalele de companie la birou, ca o măsură pentru diminuarea anxietății de separare atât a deținătorilor de animale, cât și a animalelor, după pandemie. La noi, animalele nu sunt doar binevenite, ci sunt o parte integrantă din cultura companiei. În ultimii ani, am investit pentru ca birourile noastre să fie primitoare cu animalele de companie, oferind, de asemenea, susținere asociaților noștri care au decis să adopte un animal”, a declarat Zuzana Losakova, corporate affairs director în cadrul Mars Europa Centrală, care invită și alte companii să le urmeze exemplul.


    Cățeii sunt cei mai bucuroși să schimbe decorul și să-și însoțească stăpânul la birouFoto: Shutterstock
Cățeii sunt cei mai bucuroși să schimbe decorul și să-și însoțească stăpânul la birouFoto: Shutterstock

Un alt studiu realizat de OnePool arată că jumătate dintre firmele interogate ar accepta animale de companie la locul de muncă. Totodată, companiile care deja implementează politici prietenoase cu animalele de companie au observat o creștere a ratei de socializare între angajați atunci când au animale în preajmă, precum și o creștere a productivității lor la birou.

Sfaturi dacă vrei să-l iei cu tine la birou

Sunt două lucruri de care trebuie să ții cont dacă intenționezi să-ți iei cu tine, la birou, prietenul necuvântător, recomandă specialiștii Purina: obține aprobarea colegilor și a conducerii și păstrează curățenia.

Gândește-te la colegi

  • Înainte de a aduce animale la muncă, întreabă pe toată lumea dacă are alergii sau alte probleme din cauza cărora animalul ar putea să deranjeze.


    Întreabă pe toată lumea dacă îl acceptă pe „noul coleg”Foto: Shutterstock
Întreabă pe toată lumea dacă îl acceptă pe „noul coleg”Foto: Shutterstock
  • Asigură-te că patrupedul e bine educat și relaxat în preajma oamenilor și a altor animale.
  • Respectă zonele cu acces interzis pentru animale, cum ar fi toaletele, bucătăriile, sălile de ședințe.
  • Asigură-te că nu ești prins în ședințe nesfârșite în ziua în care îți aduci animalul, pentru a nu fi nevoit să-l lași mult timp nesupravegheat.

Păstrează curățenia

  • Ține întotdeauna la-ndemână pungi de plastic și fă curat în urma animalului, dacă a avut un „accident” în interiorul clădirii. Oricum, e bine să-i respecți orele de hrănire și de scos afară.
  • E bine să ții câinele în lesă atunci când vă deplasați prin interiorul clădirii, să nu-și bage nasul în cana de cafea a vreunui coleg.
  • Ține-l departe de coșurile de gunoi.
  • Ia cu tine dovada vaccinării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net