Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cu ce bani se vor alege cei 4.000.000 de pensionari

4.000.000 de pensionari vor primi de la 1 ianuarie 2024 pensii mărite cu câteva sute de lei. MInistrul de Finanțe, Marcel Boloș, a confirmat că pensia se va indexa, la 1 ianuarie, cu valoarea inflației la care se adaugă 50% din creșterea medie a venitului brut.

Cu câte sute de lei va crește fiecare pensie la 1 ianuarie 2025 / foto: arhiva Click!
Cu câte sute de lei va crește fiecare pensie la 1 ianuarie 2025 / foto: arhiva Click!

Cu câte sute de lei va crește o pensie la 1 ianuarie? Potrivit Ministrului Economiei şi Finanţelor din România, Marcel Boloș, pensia se va indexa la 1 ianuarie 2025 cu valoarea inflației la care se adaugă 50% din creșterea medie a vanitului brut. Conform celor mai recente informații, inflația va fi de aproximativ 6%. Creșterea salariului mediu brut ar putea fi de 4%. Creșterea sau indexarea pensiei ar fi de 6% (inflație) + 2% = 8%. În prezent, pensia medie este estimată la 2.600 de lei.

Cu câte sute de lei va crește fiecare pensie la 1 ianuarie

Cifra exactă nu este cunoscută, deoarece recalcularea din septembrie a arătat că pensiile au crescut în medie cu aproape 40%. Din ianuarie 2025, indexarea ar urma să fie de 8%. Pentru o pensie medie de 2.600 de lei, la 1 ianuarie 2025 pensia ar crește cu puțin peste 200 de lei.

Haideţi să discutăm la momentul respectiv, când vom lucra pentru bugetul anului 2025. Pentru astfel de măsuri, legea în vigoare spune foarte clar că pensiile se indexează cu rata inflaţiei şi deocamdată această lege este cea în baza căreia se va elabora bugetul pe 2025”, a afirmat Marcel Boloş, potrivit newsweek.ro.

Cu toate acestea, Ministrul de Finanțe a uitat că se adaugă și 50% din venitul mediu brut la indexare. Conform lui, există bani de pensii cel puțin până în ianuarie 2025.

Eu cred că lună de lună, inclusiv luna octombrie, noiembrie, decembrie, fondurile necesare pentru recalcularea pensiilor după cum ştiţi au fost asigurate şi nu s-a pus problema sub nicio formă ca aceste drepturi pe care le-au dobândit pensionarii să nu fie achitate la timp”, a mai spus ministrul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
leopard pexels jpeg
fete cumparaturi jpg
shutterstock 2299955935 jpg
luis armando albino jpg
studenti regie PNG
6 front poza mare 1 (alege tu care iti place) jpg
Plajă Neptun - Olimp FOTO Shutterstock
test intersectie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net