”Cuibușorul de nebunii” al lui Carol II, la mezat pentru 525.000 de euro


    Vila Carola din Sinaia are o istorie strâns legată de cea a orașului în care s-a născutfoto: Artmark Historical Estate
Vila Carola din Sinaia are o istorie strâns legată de cea a orașului în care s-a născutfoto: Artmark Historical Estate

Vila Carola din Sinaia, scoasă la licitație de către cei de la Artmark Historical Estate, se bucură de o istorie cu totul special. Istoria ei o menționează ca reședință a prințului moștenitor Carol (viitorul Reege Carol al doilea) și a Elenei Lupescu. Locație selectă și cochetă, această vilă, cândva hotel, a fost locul secret de întâlnire al amanților Elena Lupescu și Carol, prințul moștenitor. Cei doi se cunoscuseră în februarie 1925, iar vila Carola, reședința de la acea ora a Elenei Lupescu, avea să fie locul secret de întâlnire.

De asemenea, istoria vilei este legată de începuturile vieții turistice în Sinaia, în cea de a doua parte a secolului al XIX-lea. Primul ei proprietar, fostul valet al prințului Dimitrie Ghica, austriacul Jóseph Ungarth, era la 1870 primul ”hotelier” al comunei Podul Neagului (Sinaia avea să fie atestată ca oraș la 1 decembrie 1874).

Însărcinat să administreze primul hotel din Sinaia, Joseph Ungarth avea să își construiască ulterior propria afacere, ridicând în cursul anului 1896 Vila Carola. Fiind proprietar de hoteluri şi un restaurator de mare valoare, după ce renunță la Hotelul Caraiman, austriacul se ocupă de Vila Carola, închiriindu-i camerele în regim de pensiune. Luxul și confortul au reprezentat cuvintele cheie pentru toţi cei care se retrăgeau la Vila Carola, austriacul ştiind cum să le facă cât mai plăcută fiecare şedere. Astfel, grădina vilei era întreţinută de un grădinar, exista o trăsură a pensiunii care permitea vizitatorilor să se plimbe spre locaţiile dorite, iar un cal era pus la dispoziţia celor care doreau sa înveţe să călărească.

Vila își trage numele de la cel al soacrei lui Constantin NoicaMicul hotel poartă numele fiicei lui Jóseph Ungarth, Carola, cea care avea să devină ani mai târziu soacra lui Constantin Noica. Marele filosof se căsătorea în 1934 cu Wendy Muston, fiica lui Walter și Carola Muston, cunoscând-o pe aceasta încă din copilărie și curtând-o în perioada în care acesta se afla înrolat la Sinaia (1931-1932).

Vila poartă în pereții ei o istorie încărcată, care ne descoperă, printre altele, și cum în 1927, camerele sale îl cazau și pe cunoscutul dirijor și violonist american de origine rusă, Yehudi Menuhin. Acesta avea să petreacă la vârsta de 11 ani două luni drept oaspete al Vilei Carola, timp în care frecventa Vila Luminiș, pentru lecţiile de vioară oferite de George Enescu.Vila se află așadar la 120 de kilometric distanță de București, chiar în central orașului. Cu o suprafață totală de circa 1.600 de metri pătrați, Vila Carola are un preț de pornire la licitație de 525.000 de euro, iar estimarea maximă de vânzare a celor de la Artmark Historical Estate nu depășește 575.000 de euro. Ca un bonus, trebuie spus că reședința va fi putea intra într-un program special de restaurare cu bani europeni prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în funcție și de doleanțele viitorului ei proprietar. 

shutterstock 1833215881 jpg
horoscop jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
autostrada jpg
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
pantofi jpg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
Supermarket reduceri Foto shutterstock 134693084 jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
efecte busuioc 0 jpeg
autostrada jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg