Cultele cer acces fără certificat verde la slujbele de Sărbători, după modelul paradei de 1 Decembrie

Ultima actualizare:

    După întâlnire, reprezentanții Cultelor s-au pozat cu premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății Alexandru RafilaFoto: cursdeguvernare.ro
După întâlnire, reprezentanții Cultelor s-au pozat cu premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății Alexandru RafilaFoto: cursdeguvernare.ro

Slujbe de Sărbători fără certificat verde, după regulile de la parada de 1 Decembrie. Este principala cerere pe care au avut-o reprezentanții cultelor la întâlnirea de ieri de la Templul Coral din București cu premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

În schimb, cei doi demnitari au avut și ei o solicitare pentru reprezentanții cultelor. Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății Alexandru Rafila au cerut  sprijinul pentru intensificarea vaccinării și implicarea preoților, indiferent de confesiune în a convinge oamenii să se imunizeze. 

Ce a declarat premierul Nicolae Ciucă 

”În acest moment, a fost o discuţie şi o solicitare a reprezentanţilor cultelor, pentru ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe fără a se impune obligativitatea deţinerii certificatului verde”, a spus Ciucă potrivit news.ro. Despre implicarea cultelor religioase în campania de vaccinare, premierul a recunoscut a spus că a cerut sprijinul reprezentanților acestora pentru a putea salva cât mai multe vieţi. Cum au reacționat mai marii cultelor? La unison, au cerut explicații despre efectele vaccinării. Răspunsul lui Ciucă?”Discuţia a fost dacă vaccinarea este singura soluţie, răspunsul este că vaccinarea este o soluţie”, a afirmat Ciucă potrivit news.ro.  

Ce a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila 

”Dacă vom avea alături de noi cultele religioase, societatea în ansamblul ei, atunci şi cealaltă parte, referitoare la comportamentul individual, poate fi modificată în aşa fel încât să limităm transmiterea virusului. libertatea religioasă trebuie respectată. Introducerea certificatului verde nu trebuie să fie o decizie discreţionară, ci trebuie să fie o decizie cunoscută, înţeleasă şi respectată de toată lumea, iar libertatea religioasă reprezintă un element de bază. Nu putem discuta despre faptul că există acces la magazinele de strictă necesitate, noi credem că şi accesul la serviciile religioase trebuie să ţină cont de acest lucru. Dacă vom avea alături de noi cultele religioase, societatea în ansamblul ei, atunci şi cealaltă parte, referitoare la comportamentul individual, al responsabilităţii individuale, poate fi modificată în aşa fel încât să limităm transmiterea. Cu siguranţă, în această lună vom avea o decizie care să permită luarea unor măsuri”, a afirmat Rafila despre certificatul verde. Ministrul a spus că problema certificatului verde va fi tranșată în România până la sfârșitul anului dar că documentul nu se va mai numi așa.”Introducerea certificatului COVID trebuie făcută în funcţie de unii parametri măsurabili şi cunoscuţi din vreme de toată lumea”, a completat ministrul Sănătății.  

Citiți și

Cultele religioase au cerut Guvernului să nu impună noi restricții slujbelor de Sărbători

Patriarhia și Guvernul au stabilit regulile pentru slujbele de Sărbători. Preoții nu mai au obligația purtării măștii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net