Cum a ajuns avocata să o apere pe criminala de la metrou

simeon stalpnicul png
Marinela Rus Grigore este avocata din oficiu a criminalei de la metrou

Crima cu sânge rece comisă la metrou a șocat o țară întreagă. Oamenii care au privit imaginile incredibile au spus din start că Magdalena Șerban (36 de ani) merită să putrezească în pușcărie. Cu toate astea, ea are dreptul la un avocat care s-o apere.

Avocatul diavolului, în asta s-a transformat de câteva zile Marinela Rus Grigore. Nu și-a dorit să preia acest caz, ci a fost desemnată avocat din oficiu. Acum, trebuie să o apere.

”Nu sunt avocat ales, ci dat din oficiu. În seara crimei am fost anunțată că trebuie să mă prezint la Arestul Central. Dacă nu o făceam primeam amendă”, a precizat pentru Click! apărătoarea, care are 18 ani de experiență în avocatură.

Cei care doresc să primească astfel de dosare se înscriu la Barou pentru a fi repartizați.

Onorariile sunt modice, stabilite printr-un protocol de către Ministerul Justiției. Mai exact, 460 de lei pentru fiecare inculpat asistat în cursul urmăririi penale și alți 460 de lei în cursul judecății, pe fiecare fază procesuală.

Avocatul care refuză este sancționat disciplinar

Tot legea spune că avocatul din oficiu care nu se prezintă la caz suportă rigorile legii.

“Avocatul trebuie să se prezinte la fiecare termen la instanțele de judecată sau la organele de urmărire penală ori la alte instituții, conform mandatului încredințat. Nerespectarea acestor îndatoriri profesionale constituie abatere disciplinară. Se sancționează cu amendă judiciară, între 500 și 5.000 lei, fapta avocatului de a lipsi nejustificat ori de a refuza să acorde asistență juridică”, se arată în noul Cod de Procedură Penală.

A aruncat o tânără în fața metroului

În urmă cu o săptămână, Alina Ciucu, o tânără în vârstă de 25 de ani a murit, în staţia de metrou Dristor 1, după ce a fost împinsă de Magdalena Șerban în fața trenului.

Femeia încercase un gest similar în staţia Costin Georgian, cu patru ore înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta s-a luptat cu agresoarea și a reușit să scape. Criminala este cercetată pentru omor şi tentativă de omor şi a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Ea a fost izolată într-o rezervă a Spitalului penitenciar Jilava, de teamă să nu facă și alte victime.  

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cristian arsinel png
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
Mangia2 jpg
facturi
image
image
image
image
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg
Regele Charles cu ochii in lacrimi la funeraliile reginei Elisabeta  Foto Gettyimages jpg