Cum a ajuns Suceava de la centrul Covidului la cea mai mic─â rat─â de ├«mboln─âvire din ╚Ťar─â

image
Lucian Cimpoe╚Öu, prefectul din Suceava a anun╚Ťat c─â Suceava este acum un exemplu ├«n lupta cu pandemiaFoto: obiectivdesuceava.ro

Pe 4 aprilie 2020 Suceava devenea cel mai mare focar de infec╚Ťie cu coronavirus din Rom├ónia. ├Än spitalul din Suceava 318 cadre medicale erau bolnave iar la nivelul jude╚Ťului se ├«nregistrau 866 de bolnavi ╚Öi 41 de decese. La aproape un an de atunci, Suceava are cea mai mic─â rat─â a ├«mboln─âvirilor din Rom├ónia, 1, 01.

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoe╚Öu, a transmis, joi, mul╚Ťumiri sucevenilor care au respectat m─âsurile igienico-sanitare ╚Öi recomand─ârile speciali╚Ötilor ├«n s─ân─âtate public─â ╚Öi au adus jude╚Ťul la rata cea mai mic─â din Rom├ónia, 1, 01. ÔÇ×Acest fapt a contribuit semnificativ la sc─âderea ratei de inciden┼ú─â la nivelul jude┼úului Suceava, dovada reprezent├ónd-o cifrele prezentate ├«n cadrul prezentei raport─âri privind limitele de inciden┼ú─â cumulat─â a cazurilor COVID-19 pe ultimele 14 zileÔÇŁ, a afirmat prefectul citat de monitorulsv.ro.

Situa╚Ťia Covid ├«n Suceava

Cifrele furnizate de Prefectura Suceava ╚Öi preluate de sursa citat─â, arat─â c─â num─ârul cazurilor ├«n evolu╚Ťie a sc─âzut la 789 ╚Öi c─â 15 dintre cele 114 localit─â╚Ťi din jude╚Ť nu au niciun caz de infec╚Ťie Covid-19 ├«n evolu╚Ťie. ├Än municipiul Suceava inciden╚Ťa a crescut la 1,96 la mie, fa╚Ť─â de 1,95 la mie ├«n ziua anterioar─â. ├Än carantin─â sunt 656 de persoane, ├«n izolare la domiciliu se afl─â 462 persoane, iar ├«n spitalele din jude╚Ť sunt internate 246 de persoane confirmate cu Covid-19. ├Än Spitalul Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Suceava sunt141 de pacien╚Ťi diagnostica╚Ťi cu Covid-19. Dintre pacien╚Ťii cu Covid, 31 prezint─â forme severe ╚Öi 15 au forme grave ╚Öi sunt interna╚Ťi ├«n sec╚Ťia ATI. La ATI Covid sunt 3 paturi disponibile, 52 de paturi sunt disponibile pentru pacien╚Ťi Covid-19, 265 ├«n sectorul non-Covid ╚Öi 31 pentru zona tampon. P├ón─â la aceast─â dat─â, ├«n jude╚Ť au fost vaccinate 45.144 de persoane, dintre care 21.697 de persoane cu ambele doze. Num─ârul sucevenilor confirma╚Ťi cu Covid-19 este de 22.510, iar al celor declara╚Ťi vindeca╚Ťi este de 20.576.

Cum a preluat armata comanda campaniei anti Covid la Suceava

Pentru a face fa╚Ť─â situa╚Ťiei, managementul medical ╚Öi opera╚Ťional al Spitalului Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â ÔÇ×Sf├óntul Ioan cel NouÔÇŁ din Suceava a fost preluat de o echip─â format─â din patru ofi╚Ťeri ai Armatei Rom├óne. Printre ace╚Ötia se aflau secretarul de stat din Ministerul S─ân─ât─â┼úii, Ionel Oprea ┼či colonelul medic Daniel Derioiu(desemnat managerul spitalului).ÔÇŁCu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Ap─ârare CBRN din Hu┼či, au fost dezinfectate spa┼úiile de circula┼úie ├«n incinta spitalului jude┼úean. De asemenea, s-au instituit noi proceduri de dezinfec┼úie ├«n interiorul spitalului conform indica┼úiilor epidemiologice. A fost efectuat instructaj cu tot personalul medical ┼či auxiliar despre purtarea echipamentului de protec┼úie. Noua echip─â managerial─â a solicitat Ministerului Ap─âr─ârii Na┼úionale s─â sprijine cu personal medical militar activitatea din Spitalul Jude┼úean de Urgen┼ú─â din municipiul Suceava, pentru a asigura continuitatea ├«n sec┼úiile medicale. ├Än acest sens, MApN a dispus prin Direc┼úia Medical─â s─â suplimenteze cu personal medical militar unitatea medical─â din SuceavaÔÇŁ, anun╚Ťa MApN la ├«nceputul lui aprilie 2020.

Citi╚Ťi ╚Öi

Coronavirus Rom├ónia. Situa┼úie critic─â ├«n Suceava: ┼či Gheorghe Flutur este pozitiv

De ce nu au fost raportate decesele de la Suceava. ÔÇŁS─â nu se interpretezeÔÇŁ

anamaria ferentz jpeg
credinciosi
BeFunky collage (38) jpg
image png
regina letizia (5) jpg
image png
jojo vacanta culinara jpeg
cove si sotia in turcia JPG
image
image
image
image
iphone usb c
image png
carrie si boris johnson
regina letizia (5) jpg
colaj editare foto 2 jpg
florin citu 1 840x500 jpeg