Cum a cumpărat Vanghelie magazinul Bucureşti, cu banii în diplomat

Ultima actualizare:

    Vanghelie a cumpărat magazinul Bucureşti cu banii în diplomatFoto Click!
Vanghelie a cumpărat magazinul Bucureşti cu banii în diplomatFoto Click!

Fostul primar Marian Vanghelie a cumpărat în 2003 magazinul București cu un diplomat plin cu euro și dolari, echivalent a 3,2 milioane de lei, pe care l-a dat vărului său pentru a îl duce la AVAS, arată ruda edilului în declarația dată anchetatorilor DNA.

Mircea Sorin Niculae, vărul lui Marian Vanghelie, a dat o declarație completă în fața procurorilor DNA în dosarul primarului suspendat al sectorului 5. În declarația sa, obținută exclusiv de MEDIAFAX, Mircea Sorin Niculae le-a povestit în detaliu procurorilor DNA modalitatea în care edilul a dobândit după 2003 magazinul București din Capitală. Potrivit aceseia, în afacere ar fi fost implicați și fostul șef al AVAS Ovidiu Mușetescu și fosta șefă a AVAS București precum și omul de afaceri Iulian Lupeanu.

"În luna iulie-august 2003, nu îmi amintesc data exactă, m-a chemat Vanghelie Marian-Daniel şi mi-a zis că el doreşte să cumpere pachetul majoritar de la A.P.A.P.S (actual A.V.A.S) al societăţii SC Bucureşti SA, acţiuni pe care mi-a zis că vrea să le cumpere pe numele meu. Eu l-am întrebat cum o să procedăm, întrucât nu aveam cunoştinţele necesare pentru achiziţia vreunei societăţi de la AVAS, iar el mi-a spus să stau liniștit, că este totul rezolvat, că a vorbit cu Mușetescu Ovidiu, care era la acea vreme director AVAS, și cu directoarea AVAS București cu care, de fapt, a ținut legătura cu privire la achiziția societății București SA. Mi-a zis că eu trebuie doar să particip la licitație și să cumpăr acțiunile respective", spune Niculae.

El mai precizează toți banii pe care i-a virat din conturile sale pentru achiziția SC București i-a avut de la Vanghelie și de la Iulian Lupeanu. "Vanghelie Marian mi-a dat o geantă diplomat ce conținea dolari și euro, echivalentul la acea dată a 32.000.000.000 ROL. Două plăți pe care le-am efetuat către AVAS din contul Băncii Ion Țiriac au avut la origine sume de bani de aproximativ 6.000.000.000 ROL pe care le primisem cash de la Lupeanu Iulian și pe care le depusesem în contul meu de la bancă", arată Niculae în declarația existentă la dosarul de la instanță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net