Cum acţionau poliţiştii şpăgari din Dorobanţi

Toată lumea a fost şocată să afle despre cazul celor doi poliţişti de la rutieră care au fost prinşi în flagrant luând mită de la un şofer în plin centrul Bucureştiului. Ieri, DNA a oferit detalii despre modul de lucru al celor doi oameni care trebuiau să apere legea, dar de fapt erau doar nişte infractori. 

Cei doi poliţişti-şpăgari  au fost duşi ieri la audieri. FOTO: Inquamphoto
Cei doi poliţişti-şpăgari au fost duşi ieri la audieri. FOTO: Inquamphoto

Cei doi poliţişti prinşi în flagrant, joi, ar fi oprit în trafic doar maşini de lux, printre şoferi fiind şi persoane publice, au declarat surse judiciare pentru Adevărul. Printre acestea s-ar afla Mircea Geoană şi Gigi Becali, însă fără a li se cere bani. Cei doi poliţişti ar fi acţionat în zone centrale ale Capitalei, precum Dorobanţi, Primăverii, Piaţa Romană sau în apropierea unor cluburi. Aceştia ar fi vizat şoferi care conduceau maşini de lux şi încălcau codul rutier. Astfel, conducătorii auto ar fi scăpat de sancţiuni, care puteau ajunge până la suspendarea permisului de conducere, în schimbul unor sume de bani, de ordinul miilor de lei, au explicat sursele ”Adevărul”. De altfel, ei au fost prinşi chiar când primeau banii marcaţi de la un şofer cu un automobil cu numere de Turcia. Ancheta a fost desfăşurată cu ofiţeri sub acoperire, la dosar fiind şi mai multe denunţuri şi declaraţii ale unor martori.

Acţionau doar la maşini de lux

Cei doi poliţişti au fost încătuşaţi de colegii lor, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ieri urmau să afle dacă vor fi arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Conform DNA, în momentul în care au fost prinşi, ei deja strânseseră de la patru şoferi suma totală de peste 2.000 lei! ”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 aprilie 2023, a suspecţilor: Pantea Andrei, comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, Olteanu Valentin, agent şef de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată”, a anunţat ieri DNA. 

Conform documentelor puse la dispoziţie, în perioada 19 martie – 22 aprilie 2023, ei ar fi primit mită de la 23 de şoferi care ar fi încălcat regulile de circulaţie pe drumurile publice. Iar modul de operare era „clasic”. ”Ca mod de operare, de cele mai multe ori banii ascunşi între documentele solicitate de către agentul şef de poliţie Olteanu Valentin (asigurare sau certificat de înmatriculare) ajungeau la comisarul Pantea Andrei. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârşitul programului acele sume de bani ar fi fost împărţite între cei doi. În contextul menţionat mai sus, la data de 27 aprilie 2023, cei doi suspecţi ar fi fost surprinşi în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la patru conducători auto suma totală de peste 2.000 lei”, a mai precizat DNA în comunicatul citat de news.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net