Cum arată arhiva Casei de Pensii București. Ministrul Muncii: ”Până acum, nu i-a păsat niciunui ministru PSD”

image
Dosarele de pensionare din arhiva Casei de Pensii București zăceau pe jos

Pe 6 martie, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vorbea despre dezastrul găsit într-o arhivă a Casei de Pensii Bucureşti. Arăta că dosarele sunt ținute în condiții mizere. Acum, spune demnitarul, situația s-a schimbat radical.

Violeta Alexandru, a vizitat în primăvară o arhivă a Casei de Pensii Bucureşti din Şoseaua Olteniţei, iar la final s-a declarat nemulţumită de condiţiile în care sunt ţinute actele.

”O bătaie de joc la adresa vieţii active a oamenilor. Documente din dosarele lor de pensie trântite pe jos, neţinute în ordine, multe în saci, în esenţă o imagine apocaliptică în privinţa actelor care constituie viaţa activă a unei persoane. Ceea ce m-a şocat este să constat în această clădire, în spaţiul care ar trebui să fie baie, dezafectat, s-a ajuns la cinica situaţie în care cineva să-şi facă nevoile folosind actele din dosarele oamenilor. Nu cred că există ceva mai grav de atât”, spunea ministrul Muncii, în urmă cu trei luni.

Acum, acesta a revenit și arată că arhiva a fost amenajată. Actele stau frumos aranjate în bibliorafturi și pot fi accesate cu ușurință de către angajați.

image
Pe 9 martie, arhiva cu dosarele pensionarilor arăta jalnic, iar astăzi actele sunt așezate în condiții corespunzătoare

”Arhivă din București, cum am găsit-o și cum arată astăzi. Până acum nu i-a păsat niciunui ministru PSD. Caracterul oamenilor ale căror funcții poartă responsabilități se vede după respectul pentru munca celorlalți. O singură filă călcată în picioare dintr-un dosar de pensie care reprezintă o muncă de o viață a unui om, înseamnă că am uitat să ne pese. Instituțiile înseamnă proceduri, ierarhie, decizii, dar trebuie să însemne, în primul rând, respect pentru oameni. Munca aceasta de pus la punct arhivele va mai dura. Presupune investiții și un bun management. Dar nici să nu vă gândiți că nu se poate. Se poate!”, a scris Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

Arhiva conține acte de pensie atât ale unor persoane în viaţă, cât și a unora decedați și va fi digitalizată.

Ioan Petru Căprariu, cel care era, la acel moment, președintele Casei Naționale de Pensii și numit de Viorica Dăncilă, a fost demis din această cauză și numit în locul său Laurenţiu Ţenţ, pentru un mandat de cinci ani.

cub anamaria prodan animat gif
transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
Simona Halep, Instagram jpg
FotoJet (7) jpg
cub anamaria prodan divorț png
bianca dragusanu png
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Foto Fb Politia romana
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg