Cum arat─â arhiva Casei de Pensii Bucure╚Öti. Ministrul Muncii: ÔÇŁP├ón─â acum, nu i-a p─âsat niciunui ministru PSDÔÇŁ

image
Dosarele de pensionare din arhiva Casei de Pensii București zăceau pe jos

Pe 6 martie, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vorbea despre dezastrul g─âsit ├«ntr-o arhiv─â a Casei de Pensii Bucure┼čti. Ar─âta c─â dosarele sunt ╚Ťinute ├«n condi╚Ťii mizere. Acum, spune demnitarul, situa╚Ťia s-a schimbat radical.

Violeta Alexandru, a vizitat ├«n prim─âvar─â o arhiv─â a Casei de Pensii Bucure┼čti din ┼×oseaua Olteni┼úei, iar la final s-a declarat nemul┼úumit─â de condi┼úiile ├«n care sunt ┼úinute actele.

ÔÇŁO b─âtaie de joc la adresa vie┼úii active a oamenilor. Documente din dosarele lor de pensie tr├óntite pe jos, ne┼úinute ├«n ordine, multe ├«n saci, ├«n esen┼ú─â o imagine apocaliptic─â ├«n privin┼úa actelor care constituie via┼úa activ─â a unei persoane. Ceea ce m-a ┼čocat este s─â constat ├«n aceast─â cl─âdire, ├«n spa┼úiul care ar trebui s─â fie baie, dezafectat, s-a ajuns la cinica situa┼úie ├«n care cineva s─â-┼či fac─â nevoile folosind actele din dosarele oamenilor. Nu cred c─â exist─â ceva mai grav de at├ótÔÇŁ, spunea ministrul Muncii, ├«n urm─â cu trei luni.

Acum, acesta a revenit ╚Öi arat─â c─â arhiva a fost amenajat─â. Actele stau frumos aranjate ├«n bibliorafturi ╚Öi pot fi accesate cu u╚Öurin╚Ť─â de c─âtre angaja╚Ťi.

image
Pe 9 martie, arhiva cu dosarele pensionarilor ar─âta jalnic, iar ast─âzi actele sunt a╚Öezate ├«n condi╚Ťii corespunz─âtoare

ÔÇŁArhiv─â din Bucure╚Öti, cum am g─âsit-o ╚Öi cum arat─â ast─âzi. P├ón─â acum nu i-a p─âsat niciunui ministru PSD. Caracterul oamenilor ale c─âror func╚Ťii poart─â responsabilit─â╚Ťi se vede dup─â respectul pentru munca celorlal╚Ťi. O singur─â fil─â c─âlcat─â ├«n picioare dintr-un dosar de pensie care reprezint─â o munc─â de o via╚Ť─â a unui om, ├«nseamn─â c─â am uitat s─â ne pese. Institu╚Ťiile ├«nseamn─â proceduri, ierarhie, decizii, dar trebuie s─â ├«nsemne, ├«n primul r├ónd, respect pentru oameni. Munca aceasta de pus la punct arhivele va mai dura. Presupune investi╚Ťii ╚Öi un bun management. Dar nici s─â nu v─â g├óndi╚Ťi c─â nu se poate. Se poate!ÔÇŁ, a scris Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

Arhiva con╚Ťine acte de pensie at├ót ale unor persoane ├«n via┼ú─â, c├ót ╚Öi a unora deceda╚Ťi ╚Öi va fi digitalizat─â.

Ioan Petru C─âprariu, cel care era, la acel moment, pre╚Öedintele Casei Na╚Ťionale de Pensii ╚Öi numit de Viorica D─âncil─â, a fost demis din aceast─â cauz─â ╚Öi numit ├«n locul s─âu Lauren┼úiu ┼óen┼ú, pentru un mandat de cinci ani.

wizz air avion jpeg
soferi opriti de politisti jpeg
jennifer lopez ben affleck jpg
Anne Heche FOTO Getty Images
caliu clejani jpg
6 act gheorghe dinca foto  mediafax politia romana jpeg
FotoJet (2) jpg
pexels oleksandr pidvalnyi 321576 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
6 act gheorghe dinca foto  mediafax politia romana jpeg
fbi donald trump 2 webp
calendar ortodox 2021 13 august sf tihon din zadonsk png
calendar ortodox 2021 12 august sfintii mucenici fotie si anichint png
FotoJet (1) jpg
wizz air avion jpeg