Cum arăta, de fapt, Sfântul Nicolae. Cercetătorii i-au reconstituit fața după moaște

Ultima actualizare:

    Așa a fost pictat Sfântul Nicolae în secolul XIFOTO: adevarul.ro
Așa a fost pictat Sfântul Nicolae în secolul XIFOTO: adevarul.ro

Pe 6 decembrie, se sărbătorește Sfântul Nicolae. În biserici a fost mulțime de oameni care a ascultat slujba și a sărutat icoanele care îl întruchipează pe acest sfânt ierarh. Oamenii de știință i-au reconstituit fața Sfântului Nicolae după moaște și așa am aflat cum arăta, de fapt, sfântul ierarh.

Oamenii de știință au reconstruit chipul Sfântului Nicolae, după moaștele sale. Pe baza cercetărilor arheologice, anatomice și antropologice, cercetatorii italieni și ruși au descris imaginea reală a Sfântului Ierarh Nicolae: talia, tenul și chiar caracteristicile faciale. Cercetătorii au putut spune până și ce boli ar fi avut Sfantul Nicolae.

Luigi Martino, profesor de anatomie de la Universitatea din Bari, a catalogat, a măsurat și a fotografiat o mulțime de oase (moaște) în anul 1957 și a făcut mai multe schițe chipului Sfântului Nicolae. De asemenea, pe baza informațiilor culese din mai multe surse, a schițat și cum ar fi arătat hainele pe care Sfântul le-a fi purtat. Pentru efectuarea acestui studiu, a fost nevoie de deschiderea mormântului Sfântului Nicolae din Bari. ”După construcția craniului și schelet, Sfântul Nicolae aparținea tipului mediteranean caucazian, cu o statura medie și un ten inchis. Acesta avea o frunte înaltă, un nas acvilin, pomeți și o bărbie proeminente, o osatură de duritate medie”.

Din cercetările oamenilor de știință, acesta ar fi chipul Sfântului Nicolae
Din cercetările oamenilor de știință, acesta ar fi chipul Sfântului Nicolae

Cercetătorii au putut spune până și cu ce se îmbrăca Sfantul Nicolae
Cercetătorii au putut spune până și cu ce se îmbrăca Sfantul Nicolae

Primele concluzii au fost că marele Sfânt Ierarh nu a mâncat carne, ci doar mâncăruri vegetale, iar înălțimea sfântului era de 1.67 m.

Profesorul a tras, de asemenea, mai multe concluzii despre bolile de care suferise Sfantul Nicolae:  articulațiile Sfântului Nicolae erau deteriorate, coloana vertebrală și sternul demonstrează că ar fi fost torturat în închisoare. Examinarea radiologică a craniului a indicat o ușoară modificare internă craniană, cauzată probabil frig și umezeală din închisoare (sfântul a petrecut în închisoare aproape doi ani).

În anul 2004, cercetători ruși au creat imagini digitate din mii de surse, tablouri și icoane, și au ajuns la aceleași concluzii. Tot în anul 2004, alți oameni de știință au reluat cercetările și au dezvoltat cercetările antropologice, iar concluziile sunt asemănătoare. (Sursa: stnicholascenter.com)

Citește și:

Cum este celebrat Sfântul Nicolae în lume

Legenda lui Moș Nicolae. De ce punem cadouri în ghetuțe

image
image
image
image
image
image
padure stejar china
Max Woosey Instagram jpg
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock