Cum arăta în realitate Alexandru Ioan Cuza. Nu seamănă cu cel din manualul de istorie

24 ianuarie 2019
image
Istoricii au scos la lumin─â un portret mai pu╚Ťin cunoscut al domnitorului Alexandru Ioan Cuzafoto: historia.ro

Un b─ârbat seme╚Ť, cu p─ârul negru ca abanosul, o ╚Ťinut─â perfect─â. A╚Öa ├«l cunoa╚Ötem pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza, din manualul de istorie. ├Äns─â, exist─â un portret mai pu╚Ťin cunoscut al fondatorului Rom├óniei moderne.

Ast─âzi, 24 ianuarie, toat─â lumea vorbe╚Öte despre Mica Unire, de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, fondatorul Rom├óniei moderne. Sunt foarte pu╚Ťine fotografii de la acest moment important din istoria noastr─â, dar ╚Öi ale lui Alexandru Ioan Cuza.

Istoricii au scos la lumin─â un portret mai pu╚Ťin cunoscut al domnitorului Cuza.

Unirea ┼ó─ârii Rom├óne┼čti cu Moldova ├«n 24 Ianuarie 1859 este actul fondator al Rom├óniei moderne. Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza pe tronul ambelor state rom├óne┼čti a ├«nsemnat Unirea lor ├«ntr-un nou stat, cunoscut ini┼úial sub numele de ÔÇ×Principatele UniteÔÇŁ, care, din 1866, pe baza noii Constitu┼úii, s-a numit Rom├ónia.

Cine a fost Alexandru Ioan Cuza

Alexandru Ioan Cuza a r─âmas ├«n istoria rom├ónilor ca f─âuritor al Micii Uniri ╚Öi cel care a pus bazele modernit─â╚Ťii ├«n cele dou─â principate rom├óne. ├Än plan politic, Cuza ╚Öi-a atins ╚Ťelul pentru care fusese ├«nvestit, dar ├«n plan personal, a fost un b─ârbat m─âcinat de vicii, care i-au atras antipatia ╚Öi chiar abdicarea for╚Ťat─â.

Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și al Țării Românești, la 5, respectiv 24 ianuarie 1859, a însemnat înfăptuirea așa-numitei politici a faptului împlinit, prin care oamenii politici de la acea vreme urmăreau unirea Principatelor Române și recunoașterea lor de către Marile Puteri europene. Unirea a fost acceptată, însă doar pe perioada domniei lui Cuza, mai exact șapte ani, cât i-a durat serviciul militar. În tot acest timp, Cuza a realizat o serie de reforme care au schimbat în bine principatele și au pus bazele României moderne, așa cum o cunoaștem astăzi.

Cel mai mare viciu al domnitorului era pasiunea sa nes─â╚Ťioas─â pentru femeile frumoase. Mereu la bra╚Ť cu Mihail Kog─âlniceanu, Cuza frecventa adesea bordelurile bucure╚Ötene, chiar ╚Öi dup─â ce se c─âs─âtorise cu doamna Elena Cuza, care nu putea s─â-i d─âruiasc─â urma╚Öi. ├Änt├ólnirea cu o anume Maria Obrenovici avea s─â-i schimbe complet destinul, devenindu-i amant─â, marea sa iubire ╚Öi femeia care-i va d─ârui doi copii.

fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
cub pepe png
andreea balan (1) jpg
razvan si irina fodor
cornel palade ada png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg