Cum arată un plămân afectat de COVID-19 față de unul sănătos


    Diferența dintre un plămân sănătos și unul afectat de COVID-19Foto: RO Vaccinare / Facebook
Diferența dintre un plămân sănătos și unul afectat de COVID-19Foto: RO Vaccinare / Facebook

Știm cu toții cât de periculos este pentru plămâni fumatul, ce dezastru lasă în urmă și cum îi afectează. Este „blând”, pe lângă boala COVID, care îi atacă mult mai agresiv și într-un timp record. Medicii de pe RO Vaccinare au făcut publică o fotografie în care apar, prin comparație, un plămân afectat de COVID-19, versus un plămân sănătos.

În imaginea din stânga este radiografia pulmonară a unui tânăr de 23 de ani, cu o saturație de 72%. S-a infectat la mare și, din păcate, nu a fost vaccinat. În imaginea din dreapta e o radiografie normală a unei persoane sănătoase. „Diferențele sunt vizibile, chiar dacă o saturație normală presupune peste 95%. Boala COVID-19 nu ține cont de vârstă și tot mai mulți tineri au ajuns să fie internați la terapie intensivă”, spun reprezentanții RO Vaccinare.

Și mai îngrijorător este că spitalele încep să se umple de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, iar la terapie intensivă deja nu mai sunt locuri. „În ultimele zile au fost cereri de internări care nu au putut fi onorate la Institutul Marius Nasta. Va fi adusă din nou unitatea mobilă de Terapie Intensivă. Pacienții au forme severe, cu afectare pulmonară și evoluție imprevizibilă. Vin târziu la spital, sperând acasă că lucrurile vor merge într-o direcție bună. Din păcate, este o tulpină agresivă cu o evoluție care nu poate fi previzionată”, a declarat la PRO TV managerul instituției, dr. Beatrice Mahler.

cub gabriel apostol png
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
andreea ibacka si majda jpg
zodii care imprumuta bani jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
cub gabriel apostol png
harry si meghan jpg
mihaela radulescu jpg
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
pod blaj jpg
image
image
image
image
viespile ucigașe jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg