Cum au topit maşinile de zăpadă nămeţii de pe marile bulevarde


    Nămeţii de la Guvern au dispărut rapid cu ajutorul maşinilor de topit zăpadaFoto: Inquam Photos
Nămeţii de la Guvern au dispărut rapid cu ajutorul maşinilor de topit zăpadaFoto: Inquam Photos

A nins consistent în ultimele zile de iarnă calendaristică, iar autorităţile locale au fost nevoite să intervină şi să scoată în teren "artileria grea". S-a acţionat cu peste 350 de utilaje şi tot acum a fost un moment bun şi pentru punerea în funcţiune a celor 12 instalaţii de topit zăpada despre care primarul Capitalei Gabriela Firea spunea, în noiembrie anul trecut, că a pornit procedurile de achiziţie. Maşinile au fost puse la treabă la Piaţa Constituţiei şi la Piaţa Victoriei şi au reuşit să transforme rapid nămeţii în apă.

12 instalaţii de topit zăpada, care au fost plasate în mai multe puncte cheie din Capitală, au făcut să dispară nămeţii adunaţi din centrul oraşului. Principiul de funcţionare este extrem de simplu. Utilajele strâng zăpada care ajunge în nişte containere, unde se transformă rapid în apă. Apoi, aceasta este deversată în reţeaua de canalizare. Maşinile şi-au arătat utilitatea la Piaţa Constituţiei şi Piaţa Victoriei şi o vor face şi pe bulevardul Timişoara, în Parcul Carol şi în zona Obor.

Peste 1000 de oameni au dat la lopată 

Precipitaţiie abundente din Capitală, dar şi vântul, care a troienit zăpada a făcut intervenţia de zilele trecute şi mai dificilă, autorităţile locale fiind obligate să se mobilizeze, pentru a ţine sub control fenomenul. Potrivit Primăriei Capitalei, 350 de utilaje de deszăpezire au fost scoase în teren şi peste 1000 de operatori manuali au acţionat în prima noapte de ninsori.


    Maşinile de topit zăpada au fost plasate în mai multe puncte din CapitalăFoto: Dorin Constanda
Maşinile de topit zăpada au fost plasate în mai multe puncte din CapitalăFoto: Dorin Constanda

Din imaginile surprinse de bucureştenii, afalţi în trafic în momentul viscolului, se pare că în sectoarele 4 şi 6 deszăpezirea a decurs fără probleme majore. Aici, echipele mai operează și acum pentru a încărca zăpada degajată de pe străzi și trotuare, care ulterior a fi topită în mașinile achiziționate special de Primăria Capitalei.


    Cu astfel de maşini de teren se face deszăpezirea pe străduţele secundare din sectorul 6Foto: arhivă personală
Cu astfel de maşini de teren se face deszăpezirea pe străduţele secundare din sectorul 6Foto: arhivă personală

Astfel, 15 basculante de 24 tone, ale operatorului de salubrizare sunt pregătite pentru a încărca troienele formate şi mai multe echipamente moderne au fost trimise pe straduţele mici, unde deszăpezirea se face în mod normal mult mai greu.

În schimb, în sectoarele 5 şi 2, oamenii au reclamat slaba intervenţie a utilajelor de deszăpezire, iar în sectorele 1 şi 3 ale Capitalei, situaţia a fost rezolovată doar pe jumătate. Unele străzi au fost curăţate până la asfalt, în timp ce pe altele, abia s-a putut pătrunde, chiar şi pe jos. 

cub toma caragiu png
cub irina margareta nistor png
cub horoscop iertare png
Prințul Harry jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub adriana iliescu și eliza png
mihai bendeac jpg
horoscop bani jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg