Cum faci rapid langoşi cu brânză. Rețeta lui Radu Anton Roman
Un aperitiv deosebit de apreciat, langoşi cu brânză se prepară rapid. O reţetă gustoasă o găsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman.
Cum să faci cel mai gustos langoși cu brânză aflăm de la regretatul O reţetă gustoasă o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), scrie adevarul.ro.
Regretatul gastronom Radu Anton Roman recomandă o rețetă bănățeană pentru langoși.
Ingrediente
- făină 1 cană de lapte
- 2 ouă
- 2 linguri de untură şi maia
Mod preparare
Se face un aluat dospit din făină, din:1 cană de lapte, 2 ouă, 2 linguri de untură si maia. Bănăţenii fac o maia tare din drojdie desfăcută în ceva lapte călduţ cu puţin zahăr, frecată cu făină şi pusă la crescut într-o cratiţă cu apă caldă circa o oră.
După ce a crescut destul, aluatul se întinde foaie şi se taie în dreptunghiuri lungi de o palmă de om mare, care se umplu cu tot felul de brânzeturi. Se prăjesc scufundate în untură sau ulei pentru a deveni pufoase.
Cine a fost Radu Anton Roman
Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Citește și:
Cum faci dintr-o franzelă banală un aperitiv fabulos
Pâinea pustnicească fără coacere e „regina postului”. Cum se face