Cum funcţionează un amanet auto

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Atunci când au nevoie de o sumă de bani pe care nu o pot împrumuta de la familie sau cunoştinţe, oamenii recurg la bănci pentru a-şi rezolva problema.

Însă, pentru că aceste instituţii financiare au înăsprit foarte mult condiţiile de acordare a creditelor, cei interesaţi apelează tot mai des la casele de amanet auto pentru diverse sume de bani, care le sunt necesare urgent. Nu numai cei care au maşini pot contracta astfel de împrumuturi de la un amanet auto, ci şi cei care deţin ambarcaţiuni, iahturi, skyjeturi, vapoare, bărci, vaporaşe sau chiar utilaje, camioane, dube, autotrenuri, autocare, basculante, betoniere şi tot felul de alte vehicule folosite în construcţii sau în agricultură.

Astfel de instituţii financiare nebancare funcţionează perfect legal şi sunt acreditate de Banca Naţională a României. Ele pot acorda împrumuturi de până la 75% din valoarea vehiculului amanetat, pe o perioada scurtă de timp. O firmă de amanet auto îţi evaluează autoturismul direct la telefon, dar apoi trebuie să te deplasezi la sediul ei pentru a încheia contractul şi pentru a preda actele necesare.

Dacă eşti persoană fizică, nu este nevoie decât de buletinul tău, cartea de identitate a maşinii, talonul şi ambele chei ale maşinii. Persoanele juridice trebuiesă mai prezinte în plus actul constitutiv al firmei şi ştampila unităţii.

Comisionul unui as#el de credit este cuprins între 0.01%-0.3%/zi, în funcţie de suma solicitată şi de perioada contractată. Aceasta este, în general, de 30 de zile,însă există posibilitatea de prelungire cu încă 14 zile. În acest timp, comisionul rămâne neschimbat, singura diferenţă fiind că se calculează la zi.

În perioada derulării contractului cu firma de amanet auto, maşina va sta într-un parc auto, unde i se va fotografia interiorul, exteriorul şi kilometrajul. Ea este acoperită cu o prelată şi păzită atât de o firmă de profil, cât şi de camere de supraveghere, ale căror imagini pot fi vizualizate oricând de proprietar, pentru a se asigura că bunul său este în siguranţă. După 30 de zile, acesta trebuie să se prezinte pentru a achita suma împrumutată sau comisionul pentru prelungirea contractului, dacă este cazul. Avantajul unui astfel de serviciu este faptul că nu rămâi fără maşină dacă nu faci rost de bani să restitui suma împrumutată. Oricând doreşti, poţi veni în parcul auto, împreună cu posibili clienţi, pentru a o vinde şi a face rost de suma necesară.

Amanetul auto este o varianta foarte rapidă şi uşoară de a face rost de bani, în diverse situaţii neprevăzute din viaţă. Orice persoană sau firmă poate profita de această ocazie pentru a-şi rezolva problemele financiare care nu mai suferă amânare, oferind drept garanţie maşină personală.

image
image
image
image
image
image
ger ninsoare zapada iarna termometru shutterstock 743819602 jpg
alcool baut shutterstock jpeg
aeroport pasageri zboruri anulate jpg
Dacă asteroidul  ar fi exploatat,  am primi fiecare  92 miliarde $ jpeg
Mănăstirea Prislop  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (66) jpg
google 485611 1280 jpg
tristete generica jpg FOTO Pexels
front hotel 1 jpg