Cum menții o afacere de succes fără să faci compromisuri

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Potrivit concepției generale, compromisul are o conotație negativă, care se poate explica drept abaterea de la anumite norme, principii de viață sau valori morale, în scopul obținerii unui beneficiu. În mediul turbulent de afaceri al zilelor noastre, foarte mulți antreprenori tineri, dar și cei cu experiență, se lasă pradă tentației de a-și încălca propriile valori morale și de a face anumite compromisuri atât pentru a-și dezvolta afacerea, cât și pentru a o ține pe linia de plutire. Totuși, exemplul sutelor de antreprenori care au reușit să atingă un nivel înalt de performanță și să-și păstreze, în același timp, integritatea reprezintă dovada perfectă că prin perseverență și printr-un plan managerial bine pus la punct oricine poate reuși. Secretul? Coordonarea eficientă a angajaților și angrenarea continuă a acestora în procese care să-i ajute să progreseze. Pentru a-și asigura succesul în afaceri fără a fi nevoit să facă vreun compromis, există anumite reguli pe care orice antreprenor ar trebui să le urmeze.

Asigură condiții moderne de lucru

Dacă în trecutul nu foarte îndepărtat, spațiul de lucru era o simplă amenajare construită strict pentru a permite desfășurarea în bune condiții a activităților profesionale cotidiene, în prezent, mediul în care angajații își petrec cea mai mare parte a zilei a căpătat o însemnătate mult mai mare, atât pentru angajați, cât și pentru angajator. 

De aceea, fiecare antreprenor trebuie să se asigure că angajații săi beneficiază de cele mai bune condiții de lucru, cu un birou dotat cu tehnologii inovative și care are un design avangardist, ce îmbină funcționalitatea cu bunul gust. Aceste condiții de lucru se vor reflecta asupra gradului de satisfacție al echipei și, implicit, asupra productivității acestora. 

Oferă mai mult decât un salariu

Angajații anului 2020 sunt motivați în egală măsură atât de remunerație, cât și de condițiile de la locul de muncă. Un salariu, fie el cât de mare, nu va determina un angajat să treacă peste condițiile grele de muncă, biroul monoton, lumina nepotrivită sau lipsa unor beneficii de care s-ar putea bucura la o altă companie.

Astfel, un antreprenor care reușește să aducă viitorul la locul de munca se va bucura de o echipă productivă, orientată spre succes și dezvoltarea continuă. Drept urmare, întreaga companie va crește odată cu echipa.

Folosește tehnologie modernă

Trăim în epoca tehnologiei, iar pentru un antreprenor care își dorește să rămână competitiv în mediul de afaceri actual, utilizarea celor mai noi inovații tehnologice reprezintă un avantaj, dar și o provocare, întrucât aceasta este una dintre principalele modalități prin care poate rămâne competitiv într-o piață aflată în continuă schimbare. 

Așadar, orice antreprenor care își dorește să-și eficientizeze procesele operaționale din cadrul companiei sale și să se bucure de un grad înalt de performanță ar trebui să se concentreze pe implementarea unor tehnologii precum: internet de mare viteză, cloud computing și soluții care să eficientizeze comunicarea dintre membrii echipei.

Externalizează unele dintre procesele operaționale

Motivul pentru care un business este competitiv și are succes pe nișa în care operează este că s-a specializat în acel domeniu și poate furniza servicii de calitate clienților săi. Cu toate acestea, există anumite activități conexe din cadrul acelui business pentru care firma fie nu are resursele necesare, fie nu este specializată în a le duce la îndeplinire. 

Pentru a se asigura că vor fi îndeplinite cu succes și că nu există loc de compromis, orice antreprenor trebuie să se gândească serios la externalizarea acestor servicii. Colaborarea cu o firmă specializată de contabilitate, web development, marketing, payroll sau resurse umane permite companiei să beneficieze de servicii profesioniste și să se concentreze pe activitatea sa principală. 

Construiește o generație nouă de lideri 

Pentru a menține succesul afacerii sale, un antreprenor trebuie să aibă o gândire în perspectivă și să se pregătească din timp pentru provocările cu care s-ar putea confrunta pe viitor. Pe lângă identificarea celor mai potrivite tehnologii pentru afacerea sa și implementarea unor proceduri de lucru mai eficiente, orice manager trebuie să investească și în resursele umane. 

Atragerea de forță de muncă tânără, entuziastă și orientată spre succes, este benefică oricărei companii și poate contribui la creșterea imediată a entității, precum și la consolidarea poziției acesteia pe piață. 

Angajarea de tineri printr-un contract de internship este o decizie managerială foarte inspirată, care va contribui la creșterea productivității întregii companii, ținerea sub control a costurilor cu personalul și formarea unei noi generații de profesioniști, care vor aduce un suflu nou în afacere.

Consolidarea unei afaceri și menținerea acesteia pe linia de plutire pentru o perioadă îndelungată fără a face compromisuri este un obiectiv realizabil, dar care necesită gândire anticipativă, capacitatea de adaptare a companiei la cerințele pieței și inovare continuă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
469859399 1102167817961740 672508127811502855 n jpg
brad 1 jpg
profesoara care citeste o carte jpg
lovitura parta jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net