Cum putea fi salvat tânărul aruncat din mașină. Situația drogurilor este alarmantă

Ultima actualizare:

    Alexandru Țuțulică a murit la scurt timp după ce a fost lăsat pe trotuar
Alexandru Țuțulică a murit la scurt timp după ce a fost lăsat pe trotuar

Avea 28 de ani și o viață întreagă înainte, însă consumul de droguri l-a distrus. Alexandru Ţuţulică, tânărul de la Pitești lăsat de prieteni să agonizeze, putea fi salvat. Asta dacă ar fi fost dus direct la spital și nu aruncat pe trotuar, așa cum s-a întâmplat. Din păcate, din ce în ce mai mulți tineri consumă canabis, cocaină sau heroină.

Medicii legişti au stabilit de ce a murit tânărul aruncat din maşină duminică, 11 martie, pe o stradă din centrul Piteştiului.

Alexandru Ţuţulică a decedat din cauza unei asfixii prin edem pulmonar acut. Ceea ce înseamnă că nu i-au mai funcţionat plămânii.

”Edemul pulmonar care se dezvoltă brusc este o urgență medicală care necesită îngrijire imediată. Deși este uneori fatal, perspectivele sunt optimiste atunci când se instituie prompt tratamentul care include, în general, administrarea de oxigen suplimentar și medicație”, scrie sfatulmedicului.ro.

Nu a fost dat rezultatul examenului toxicologic

Alexandru a ajuns în această situație din cauza consumul excesiv de droguri, însă rezulatul examenului toxicologic va fi gata cel târziu vineri, 15 martie.

”Deşi moartea prin supradoză de droguri nu poate fi diagnosticată strict anatomo-patologic din lipsa unor leziuni specifice, sunt totuşi o serie de modificări acute macro şi microscopice compatibile cu acţiunea drogurilor, care prin combinaţia lor şi împreună cu elemente rezultate din cercetarea la faţa locului pot să orienteze gândirea medicului legist în sensul posibilităţii şi probabilităţii unui astfel de deces. Plămânul este organul care reacţionează cel mai intens la prezenţa în organism a substanţelor opiacee de tipul heroinei, fiind descris plămânul „narcotic” la consumatorii dependenţi. În ultimii cinci ani s-au înregistrat mai bine de o sută de pacienţi în România cu edem pulmonar acut din cauza consumului excesiv de droguri. O parte dintre ei au decedat din păcate”, a declarat pentru Adevărul medicul pneumolog Liviu Ionescu.

A fost cercetat pentru trafic de stupefiante

Dacă se va confirma faptul că moartea tânărului din Piteşti are legătură cu supradoza, dosarul va fi preluat de către DIICOT.

Se pare că bărbatul fusese cercetat în trecut pentru trafic de stupefiante. În ziua în care s-a întâmplat tragedia, patru tineri ar fi consumat droguri în mașină.

Lui Alexandru i s-a făcut rău, iar de teamă să nu moară alături de ei, amicii l-au lăsat să agonizeze pe trotuar. Decesul a survenit după câteva minute.

Samuel Roceanu (20 de ani), șoferul care a fugit de la fața locului, este anchetat acum în libertate pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an de închisoare sau amendă. Poliţiştii continuă cercetările şi caută şi celelalte două persoane care au participat la întreaga scenă.

Drogurile, o problemă din ce în ce mai gravă în țara noastră

Din păcate, situația este din ce în ce mai alarmantă în țara nostră. Conform Raportului naţional, dat publicității de Agenția Națională Antidrog, în 2017, au fost înregistrate 3.060 cazuri de urgenţe medicale în care a fost semnalat consumul cel puţin al unui drog (consum singular sau în combinație).

Din totalul lor, în 36% a fost menționat consumul de noi substanţe psihoactive - NSP (singular sau în combinație), în 15,8% dintre situații, consumul de canabis, iar în 8,2% s-a declarat consum de opiacee (heroină, metadonă sau opiacee generic).

Totodată, în 2,6% dintre cazurile înregistrate s-a raportat consum de halucinogene, 2,1% consum de solvenţi volatili, în 2,1% consum de stimulanţi și în 1,3% consum de cocaină.

De asemenea, în 8,7% dintre cazuri a fost consemnat generic consumul de droguri, fără a se menţiona tipul substanţei consumate.

Consumul de medicamente a fost raportat în 23,2% din cazurile de urgență înregistrate.

Față de anii anteriori, s-a constatat faptul că numărul celor care se drghează a crescut, iar aceștia au folosit, în special, canabis și substanțe combinate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
teren agricol
donald trump kamala harris AFP jpg
algarve depositphotos jpg
iluzie jpg
femeie 102 ani jpeg
Amenda rutieră cu tableta la Sibiu Foto Dan Claudiu Buzdugan
stat bloc romania jpg
harta glob pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net