Cum s-a prăbuşit avionul lui Dan Petrescu. Ce mesaj a transmis miliardarul turnului de control, înainte de tragedie

image
Avionul de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o clădire în renovareFoto: EPA-EFE

Tragedia de duminică, de la Milano, în care şi-a pierdut viaţa Dan Petrescu, familia şi alţi 5 prieteni, a şocat deopotrivă România şi Italia. După doar trei minute de la decolare, avionul de mici dimensiuni pe care îl pilota omul de afaceri s-a prăbuşit peste o clădire. Anchetatorii şi experţii în aviaţie încearcă acum să afle ce s-a întâmplat.

Duminică, 3 octombrie, ora 12.52, aeronava ieşea din terminalul zborurilor private al aeroportului Linate (Milano) şi se deplasa către pista 36. Urma să plece spre Sardinia. A decolat la ora locală 13.04, îndreptându-se spre nord, însă după doar 3 minute îşi întrerupe traseul şi deviază spre sud. Viteza creşte, altitudinea scade rapid.

image
Zeci de ambulanţe şi autospeciale au ajuns la locul accidentuluiFoto: EPA-EFE

image
Zeci de ambulanţe şi autospeciale au ajuns la locul accidentuluiFoto: EPA-EFE

Dialog scurt între Dan Petrescu și turnul de control

„De ce aţi deviat? Ca să evitaţi turbulenţele?”, au întrebat controlorii de zbor de la centrul de control zonal Linate. „Nu”, a fost singurul răspuns din partea pilotului Dan Petrescu, scrie publicaţia Corriere Della Serra. Câteva secunde mai târziu, aeronava dispărea de pe radare, fără să fi apucat să emită nici un semnal de ajutor. S-a prăbuşit peste o clădire de birouri pustie, aflată în renovare. Totul în doar 16 secunde. Unii martori spun că au văzut foc la unul dintre motoare. Alţii au auzit o explozie în momentul în care avionul a căzut peste clădirea cu două etaje. Flăcări şi fum s-au degajat în momentul impactului, iar incendiul s-a extins şi la câteva maşini aflate în apropiere, tot goale la momentul accidentului.

image
Aeronava omului de afaceri, un Pilatus PC-12, poate costa până la 4,3 milioane de dolariFoto: EPA-EFE

Cum de s-a întâmplat o asemenea tragedie? Experţii consultaţi de Corriere Della Serra susţin că e posibil ca pilotul să se fi simţit rău sau să se fi dezorientat, odată ajuns în mijlocul norilor. Prognoza de la acea vreme arăta o burniţă uşoară, vânt slab şi nori de joasă altitudine. Nu este exclusă o defecţiune tehnică la motor.

Cine sunt cele 8 victime

image
Dan Petrescu (68 de ani) a pierit împreună cu soția și fiulfoto: Radu Tudor

8 oameni au murit în tragedia aviatică de duminică. Primul este pilotul, miliardarul român Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani. Soţia omului de afaceri, Doroteea Petrescu Balzat (65 de ani) se afla şi ea în avion, alături de fiul lor, Dan Ştefan Petrescu (30 de ani). O a doua familie a pierit în cumplitul accident: Filippo Nascimbene şi soţia sa, Claire Stephanie Caroline Alexandrescu (34 de ani). Conform PRO TV, aceasta era fiica fostului comentator de Formula 1, Miki Alexandrescu. Fiul celor doi, Raphael, în vârstă de nici 2 ani, a fost cel mai tânăr pasager decedat. O altă victimă este Miruna Anca Wanda Lozinschi, mama lui Claire. Toţi aceştia sunt români cu dublă cetăţenie, precizează MAE. Al optulea pasager era Julien Brossard, în vârstă de 36 de ani, un prieten canadian al lui Dan Ştefan Petrescu.

Cine este Dan Petrescu

image
Foto: EPA-EFE

În vârstă de 68 de ani, omul de afaceri Dan Petrescu plecase în Germania în timpul regimului comunist şi a venit în România, după Revoluţie. Ion Ţiriac spunea despre el că este cu adevărat cel mai bogat român. Cea mai mare parte din avere şi-a făcut-o din imobiliare şi s-ar ridica la circa 3 miliarde de euro. Cu toate acestea, era foarte discret: conducea maşini vechi şi se îmbrăca modest.

https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
cub octavia geamanu marian ionescu png
zanni
Ruxi și cristi mitrea
img (3) jpg
tudor chirila 2 jpg
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
BeFunky collage (26) jpg
Dmitri Peskov FOTO EPA-EFE
Miss SUA 2022 Foto Arhivă personala Instagram JPG
image
image
image
image
repartitoare jpeg
telefon volan jpeg
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg