Cum să te adaptezi mai uşor la viaţa de student în Bucureşti

Ultima actualizare:

    Foto: pexels.com
Foto: pexels.com

Aproximativ 90 de mii de elevi au promovat în această vară examenul de Bacalaureat. Dacă te numeri printre ei şi vrei să te înscrii la o facultate în Bucureşti, trebuie să te pregătești nu doar pentru admitere, ci şi pentru viaţa din Capitală, care nu este chiar ușoară.

Caută-ți loc de cazare din timp

Pentru a prinde loc într-un cămin de stat trebuie să ai notă mare la admitere. Deși costurile sunt reduse (aproximativ 150 de lei pe lună), condițiile nu sunt dintre cele mai bune. Veți sta mai mulți în cameră, baia va fi de cele mai multe ori la comun, iar curățenia lasă de dorit. Ai, însă, şi alte soluții: camine studentesti private in Bucuresti, o garsonieră sau un apartament cu chirie sau, dacă părinții tăi dispun de fonduri suficiente, îţi poţi cumpăra o locuință. În oricare dintre situaţii te-ai afla, găsirea unui loc de cazare trebuie să fie principala ta preocupare imediat după ce ai intrat la facultate.

Cum te mişti prin Bucureşti

De preferat ar fi să foloseşti mijloacele de transport în comun. Fiind student vei beneficia de reduceri de 50% atât la RATB, cât şi la Metrorex. Atenție, însă! Dimineața, Bucureștiul este extrem de aglomerat şi va trebui să îţi calculezi foarte bine timpul pentru a nu întârzia la cursuri. 

Același sfat se aplică şi pentru situația în care circuli cu autoturismul personal. Pleacă mai devreme de-acasă pentru a fi sigur că ajungi când trebuie unde ai treabă. Ia în calcul şi ideea de a te deplasa pe două roți prin Bucureşti. Ceva mișcare pe bicicletă sau pe trotinetă nu îţi va strica. Trebuie să fii, însă, atent la mașini. Piste speciale nu există prin tot orașul, aşa că cel mai des vei circula pe stradă.

Unde te distrezi

La acest capitol nu prea ai cum să dai greș. Viaţa de noapte din Capitală este extrem de tumultuoasă. Practic, vei avea unde să te distrezi în orice zi a săptămânii. Centrul Vechi al Bucureştiului este principalul punct de atracţie, dar baruri, cluburi şi restaurante găsești cam în orice zonă te-ai afla. Important este doar să ai câțiva parteneri de distracție, dar asta n-ar trebui să reprezinte o problemă. Prieteniile se leagă foarte repede în facultate.

Unde mănânci

Oferta este extrem de generoasă şi când vine vorba de mâncare. Cu un buget relativ redus poţi mânca bine la cantinele studențești sau la fast food-uri. Dacă nu-ţi plac hamburgerii şi shaorma, deși e greu de crezut, găsești destule alternative. Pizzerii şi restaurante sunt la tot pasul.

De asemenea, pachetul săptămânal cu mâncare de la părinți va deveni sfânt, iar dacă nu ştii să gătești, sunt șanse mari să devii expert în arta culinară în perioada facultății. Cel mai probabil, vei învăța să faci cele mai bune omlete şi paste din lume. Cam acestea ar fi principalele elemente de care va trebui să ții cont în noua ta viață de student. Bineînțeles, se pot ivi şi alte mici obstacole, pe care le vei depăşi cu siguranță. Important este să ştii că Bucureștiul, fie că îţi va plăcea, fie că nu, rămâne orașul tuturor posibilităților. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net