Cum să-ţi amenajezi camera în funcţie de parchet

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Parchetul este cea mai mare pată de culoare din casă şi, cu toate acestea, foarte puţini îl iau în calcul atunci când îşi aleg mobila şi decorează camera. În realitate, totul ar trebui să fie în funcţie de parchet.

Cele mai multe greşeli care se fac în amenajarea casei sunt legate de combinările nereuşite între parchet, mobilă şi decoraţiuni. În general, oamenii îşi pun uşi şi parchet, apoi se chinuie să găsească mobila potrivită, fără să ia în calcul că pardoseala este un element foarte important al casei.

Astfel, pardoseala poate avea culori diferite, de la bej, venghe, gri, până la verde crud. Sfatul specialistului este să mergi pe contraste. Spre exemplu, dacă la un mobilier colorat sunt potriviţi pereţi şi parchet deschis la culoare, iar la parchet roşcat, închis, sunt potrivite culori calde, de pământ, niciodată un albastru. De asemenea, dacă parchetul este din lemn masiv, în nuanţe naturale, se potriveşte un mobilier kaki (gen uniformă) şi canapele din material textil, care dau un aer mai natural şi elegant. O culoare de parchet ce imită bambusul poate fi combinată cu un mobilier asiatic, cu o canapea joasă din material textil, cu ornamente din hârtie, care dau un aer oriental. 

Pentru o amenajare rustică alege o pardoseală din lemn masiv (cireş, stejar), iar covorul poate lua forma unor imitaţii de piele de animal. Dacă stai la curte şi vrei o căsuţă desprinsă din natură, alege un parchet verde crud, care să imite iarba, pe care îl poţi combina cu mobilier deschis şi decoraţiuni în nuanţe puternice de portocaliu, roşu. 

Pentru a avea o locuinţă frumoasă, gândeşte în perspectivă! Nu combina tot felul de corpuri de mobilier şi decoraţiuni “la modă” care îţi plac, dar nu au nici o legătură cu stilul casei.

image
image
image
image
image
image
Supermarket, hipermarket, cumparaturi, casier, shopping, FOTO Shutterstock
Cuplu de tineri chinezi pixabay jpg
prognoza meteo  webp
index webp
locuri de munca acasa jpg
Bebeluș foto pixabay