Cum să-ţi decorezi apartamentul închiriat

Ultima actualizare:
Cum să îţi decorezi apartamentul
Cum să îţi decorezi apartamentul

O locuinţă supusă închirierii este, de cele mai multe ori, un spaţiu relativ neutru, pe care viitorii locatari să-l poată personaliza. Sau poate e un spaţiu anost, cu mobilă veche, fără pic de culoare, căruia doar tu, proaspătul chiriaş, poţi să-i dai viaţă. Designerul Click!, Cristina Joia, te învaţă cum.

Apartamentele de închiriat con­ţin, de obicei, doar strictul necesar, fapt care este chiar recomandat. Nu vrei să te muţi într-o casă aglomerată, plină cu tot felul de nimicuri şi obiecte de mobilier care ocupă inutil spaţiul. Vrei să-ţi aduci tu propriile pernuţe, ghivece cu flori, sau chiar mobilier mic, uşor, multifuncţional, pe care să-l poţi lua cu tine la următoarea schimbare de locuinţă.

„Într-un spaţiu inert cromatic, decoraţiunile tale pot fi pata de culoare. Nu costă mult să-ţi cumperi strictul necesar. Ai grijă doar să se potrivească între ele covoraşele, cu perdelele, pernuţele etc.", spune Cristina Joia.

simeon stalpnicul png

Nu-ţi place canapeaua ponosită din sufragerie? Cumpără o husă universală, cu elastic, adaptată oricăror dimensiuni. Asorteaz-o cu câteva pernuţe colorate.

Plantele în ghivece mici, colorate, poate chiar pictate, înveselesc şi ele decorul.

Dacă nu-ţi plac pereţii sau vrei să astupi diverse găuri şi imperfecţiuni, ai la dispoziţie mai multe metode: fie cumperi o bucată de tapet, care va fi zona-accent a camerei, fie pui nişte tablouri ori oglinjoare în formă de mozaic sau fotografii din vacanţe puse în rame şi aşezate jucăuş.

Măsuţa de cafea scorojită? Acoper-o cu un tapet vinilic, care e puţin mai cauciucat şi mai rezistent decât cel obişnuit. Sau poţi aşeza peste ea un blat de geam. Sub acesta, pune tot felul de desene sau fotografii cu cei dragi, care îi vor da un aer aparte. „Nu recomand autocolantele pentru că sunt lucioase şi arată ieftin", spune designerul.

În ceea ce priveşte mobilierul, chiar dacă stai în chirie nu înseamnă că nu poţi să-ţi cumperi nimic. Poţi alege produse pliabile, extensibile, multifuncţionale, ieftine. Spre exemplu, câţiva tabureţi mici şi uşori, pe care să îi iei cu tine atunci când te muţi din nou. Îţi vor prinde foarte bine când ai musafiri. De asemenea, mai poţi alege tabureţi din răchită, cu spaţiu de depozitare în interior, care pot fi folosiţi şi pe post de măsuţă de cafea.

Dacă nu ai suficient spaţiu de depozitare în dulap, cumpără-ţi unul pliabil, din material textil, care se poate monta unde ai nevoie. Sau mai poţi folosi buzunare din material textil sau rafturi care se pot agăţa de bara din interiorul şifonierului. Tot ca spaţiu de depozitare poţi folosi cutii colorate, de diverse dimensiuni, casete şi coşuri de răchită. 


    Cum să îţi decorezi apartamentul
Cum să îţi decorezi apartamentul
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
ger ninsoare zapada iarna termometru shutterstock 743819602 jpg
alcool baut shutterstock jpeg
aeroport pasageri zboruri anulate jpg
Dacă asteroidul  ar fi exploatat,  am primi fiecare  92 miliarde $ jpeg
Mănăstirea Prislop  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (66) jpg
google 485611 1280 jpg
tristete generica jpg FOTO Pexels