Cum să-ţi fereşti casa de caniculă

11 iulie 2011

Foloseşte draperii opace

Pentru a menţine o temperatură mai scăzută în casa ta, foloseşte draperii opace, de culoare închisă, jaluzele sau obloane, mai ales dacă ai ferestre care sunt orientate spre S sau S-E.

Acestea nu vor permite căldurii să pătrundă în casă la fel de uşor şi vor proteja şi obiectele poziţionate în general în apropierea ferestrei, precum ghivecele de flori, dar şi mobila şi parchetul, sensibile la razele solare puternice.

 Deschide geamul doar dimineaţa devreme şi pe timpul nopţii, când temperatura de afară este mai scăzută şi aerul mai respirabil. Nu uita să foloseşti o plasă împotriva insectelor.

Lipeşte pe geamuri folie de protecţie solară

O altă metodă de a reduce căldura din locuinţa ta este aceea de a lipi folii de protecţie solară şi termică pe geamuri. Filmul reduce pătrunderea căldurii prin geam, datorită stratului de protecţie care reflectă o parte din lumina soarelui şi din căldură.

Foliile se aplică la interiorul geamurilor locuinţelor şi pot fi mai închise sau mai deschise la culoare. Ele blochează cu până la 99% din razele ultraviolete şi protejează mobila, covoarele şi parchetul, menţinându-le ca noi pentru mai multă vreme.

Fereşte-ţi obiectele electrice de soare

Razele solare puternice pot afecta buna funcţionare a obiectelor electrice şi electrocasnice. Dacă ai biroul lângă geam, protejează monitorul computerului de soare. Nu uita nici de celelalte obiecte electrice din locuinţa ta, expuse direct la căldură.

Acest lucru este valabil şi pentru televizor, boxe etc. Dacă, de regulă, îţi laşi laptop-ul în maşină, renunţă la acest obicei în condiţii de caniculă. Razele directe ale soarelui pot chiar să topească anumite componente şi să-ţi distrugă iremediabil computerul.

Măreşte eficienţa aerului condiţionat

Ca să răcoreşti camera într-un timp record în condiţii de temperatură extremă, poţi să foloseşti concomitent cu aparatul de aer condiţionat un ventilator electric. De asemenea, poţi folosi un ventilator pentru a redirecţiona aerul către alte încăperi sau holul casei.

florin calinescu png
Cub Laurențiu Reghecampf jpeg
Kate Middleton3 jpg
anamaria prodan (3) jpg
laurentiu reghecampf corina caciuc png
10 luca reghecampf si laurentiu reghecampf jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Dr Florin Bloj   medic radiologie interventionala jpeg
captura de ecran 2022 05 19 110100 png
Primarul Mircea Rusu are interdicţie de a-şi exercita funcţia foto arhivă
adapost caini ziare 0 jpg
crowd 5076714 1920 jpg
FotoJet (7) jpg