Cum să-ți mărești economiile fără riscuri? Cele mai mari dobânzi se găsesc în titluri de stat Tezaur

Ultima actualizare:

Veste bună pentru cei care nu știu cum să-și mărească economiile. De luni, 2 mai, românii pot investi într-o nouă tranșă de titluri de stat Tezaur. Ele reprezintă o alternativă sigură la depozite, venind cu dobânzi mai mari decât cele pe care le găsim la bănci.

Cele mai mari dobânzi se găsesc în titluri de stat Tezaur
Cele mai mari dobânzi se găsesc în titluri de stat Tezaur

Într-o perioadă în care inflația face ravagii, românii au la dispozițe această variantă propusă de Ministerul Finanțelor. Chiar dacă băncile au mărit la mijlocul lunii aprilie dobânzile la depozitele în lei, obligațiunile de stat rămân în continuare varianta cea mai profitabilă pentru persoanele care vor să aibă un câștig din banii agonisiți. 

Începând de luni, 2 mai, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 5,5% şi 6,15%, a anunțat Ministerul Finanțelor, într-un comunicat de presă.

Românii pot investi, în luna mai, în titluri de stat Tezaur la dobânzi anuale de 5,5% și 6,15%

Dobânda este anuală și se plătește la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Totodată, titlurile de stat oferite în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Citește și Veste bună pentru economiile românilor! Ce bănci au majorat dobânzile pentru depozitele în lei

Pot investi în titluri de stat persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Un aspect foarte important, pe lângă faptul că oferă cele mai mari dobânzi, este faptul că veniturile obţinute din titlurile de stat Tezaur sunt neimpozabile.

Cât costă titlurile de stat Tezaur și cum pot fi achiziționate?

Cei care aleg investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor trebuie să știe că titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată. Numărul de obligațiuni cumpărate va depinde de cât de mult dorești să investești.

Titlurile de stat pot fi pot fi achiziționate online sau la unitățile Trezoreriei Statului. Iată variantele prin poți intra în posesia lor:

  • Între 02 – 26 mai 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV.
  • Între 02 – 27 mai 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului;
  • Între 02 – 26 mai 2022 în mediul urban şi 02 – 25 mai 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.

Pentru varianta online, operaţiunile care pot fi realizate sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online puteți accesa Ghid Tezaur online şi Tezaur online.

Poți profita de cele mai mari dobânzi ca să-ți mărești economiile! Peste 110.000 de români au invesit în titluri de stat Tezaur, în 2021

Titlurile de stat sunt considerate ca fiind instrumente financiare sigure și sunt destul de populare în rândul românilor.

„Anul trecut mai mult de 114.000 de români au investit peste 5 miliarde lei în titlurile Tezaur - o sumă record de la lansarea programului. Românii au încredere în bonitatea statului român, iar faptul că din ce în ce mai mulți bani sunt încredințați pentru economisire confirmă acest lucru”, transmitea Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, în luna februarie. 

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor ca urmare a emisiunii de titluri de stat sunt utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net