Cum să-ţi transformi balconul într-un spaţiu frumos, de băut cafeaua

Ultima actualizare:
stropitoare
stropitoare

În sezonul cald, tânjeşti după un moment de relaxare pe un sezlong, cu un frappe sau o cafea în faţă, înconjurat de flori şi verdeaţă. Dar cum să ai parte zilnic de aşa ceva?! Nu eşti într-o continuă vacanţă, nici timp de terase nu ai. Ei bine, te poţi simţi ca în vacanţă dacă îţi amenajezi acasă propriul colţ „de rai". Unde? Pe balcon!

Cei care locuiesc la bloc şi nu dispun de o curte, de o terasă mai generoasă, îşi pot amenaja un spaţiu reconfortant pe balcon. Dacă toată iarna l-ai folosit doar ca spaţiu de depozitare, uscător sau fumoar, acum e momentul să-l exploatezi adevăratul său potenţial. Fă puţină ordine, aruncă tot ce nu e necesar, pune o măsuţă, două şezlonguri, multe ghivece cu flori şi bucură-te de zilele însorite. Iată, pe paşi, ce e de făcut.

1. Ordine şi curăţenie. O lucrare de amenajare trebuie să înceapă, în primul rând, cu o curățenie generală și cu eliminarea lucrurilor inutile. Trebuie să gândeşti puţin în perspectivă şi să ai o viziune clară asupra destinaţiei balconului. Vrei să fie spaţiu de relaxare, mini-grădină, mixt între spaţiu cochet de depozitare şi spaţiu de relaxare etc. În funcţie de aceste lucruri vei putea alege mobilierul, decoraţiunile şi finisajele, ne sfătuiesc specialiştii Hornbach.

2. Oferă podelei un plus de culoare. Podeaua din beton este unul dintre cele mai neatrăgătoare și reci elemente din balcon. Un parchet rustic cu un covoraș colorat sau placarea cu niște plăci ceramice în culori deschise va avea un rezultat de impact, transformând vechiul spațiu monoton într-unul vesel și relaxant.

3. Alege mobilierul care te reprezintă cel mai bine. Cu siguranță diversitatea tipurilor de mobilier pentru balcon te va pune în dificultate atunci când trebuie să alegi câteva piese, așadar ai grijă să nu exagerați şi să-ţi iei prea multe. Spaţiul trebuie să fie aerisit, altfel dă impresia de depozit aglomerat şi sufocant. Astfel, în timp ce o comodă pentru depozitare care poate fi folosită și ca măsuță de cafea sau suport de flori, un fotoliu balansoar sau unul cu imprimeuri colorate, o băncuță decorată cu perne și câteva plante îi vor acorda balconului un aer vesel și plin de relaxare. (foto: set de scaune şi măsuţă, Hornbach)

4. Pune flori şi mirodenii în ghivece. Busuiocul, pătrunjelul, menta la ghiveci nu numai că îţi umplu de parfum balconul şi îi „dau viaţă", dar poţi împuşca doi iepuri dintr-un foc şi folosi mirodeniile la mâncare. Florile mici, frumos colorate, plantează-le în ghivece hand-made, pictate, şi agaţă-le pe pereţii liberi.

simeon stalpnicul png

5. Creează impresia de spaţiu şi luminozitate. Cum balcoanele sunt, în general, mici, specialiştii Hornbach ne mai sfătuiesc să încercăm să le „mărim" vizual. În acest sens, alegerea potrivită a culorilor joacă un rol important. Astfel, dacă balconul este umbrit, se recomandă folosirea culorilor deschise și calde. Mai mult, dacă doreşti să faci acest spațiu să pară mai lung este bine să vopseşti latura lungă într-o culoare rece, iar pentru a-l face să pară mai larg vopseşte-o pe cea scurtă. Tot pentru a oferi senzația de spațiu și luminozitate se recomandă și folosirea finisajelor naturale și a jaluzelelor sau a perdelelor deschise la culoare. Piesele de mobilier rabatabile sau superpozabile sunt o soluție foarte bună pentru cei care au balcoane înguste, îmbinând elementul de spațialitate cu cel de utilitate.

Perne pentru scaune, cu şnururi pentru fixarea de scaun, 14,9 lei, la IKEA

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Suport pentru ghiveci, L 35. H 49. A 45 cm, 249 lei, la kika


    stropitoare
stropitoare

Cană de 1,2 litri pentru udatul florilor, 4,9 lei, la IKEA

simeon stalpnicul png

Săpăligă specială pentru plantele în ghiveci, la Hornbach.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net