Cum se face ciorba de sfeclă roşie “ca la carte”. Reţetă de post

Ultima actualizare:

    Sfecla roşie este unul dintre alimentele cele mai complexe, demonstrându-se ştiinţific că luptă împotriva cancerului şi a altor afecţiuniFoto: adevarul.ro
Sfecla roşie este unul dintre alimentele cele mai complexe, demonstrându-se ştiinţific că luptă împotriva cancerului şi a altor afecţiuniFoto: adevarul.ro

Gospodinele inventează fel de fel de reţete pentru a trece cu bine peste perioada de post. Iată un meniu simplu, pentru toate buzunarele, foarte gustos, săţios şi care ia puţin timp de pregătire ciorba de sfeclă roşie.

Tot ceea ce are nevoie organismul găsim în sfecla roşie. Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sănătate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfecla roşie ajută la tratarea mai multor afecţiuni, scrie adevarul.ro.

Sfecla roşie este unul dintre alimentele cele mai complexe, demonstrându-se ştiinţific că luptă împotriva cancerului şi a altor afecţiuni. Sfecla roşie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce şi bea sucul, fie o consumăm crudă sub formă de salată sau fiartă, fie în supă sau în piureuri, fie la cuptor. O mulţime de preparate culinare pot căpăta culoare, savoare şi un plus de vitamine prin simpla adăugare a sfeclei roşii. Cum se face ciorba de sfeclă roşie “ca la carte”.

Ingrediente

  • 500 gr. sfeclă roşie
  • 500 gr. cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 păstârnaci mici
  • 3 cepe medii
  • 2 ardei graşi (roşu şi verde)
  • o legătură mare de leuştean
  • o legătură mică de pătrunjel
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 500 ml. borş de casă

Mod de preparare

  • Toate legumele se taie mărunt apoi se pun la sotat puţin, doar până devin sticloase ceapa şi ardeiul. După câteva minute se adaugă morcovul, păstârnacul şi cartofii lăsându-se aşa încă cinci minute.
  • Într-o oală de ciorbă se fierb doi litri de apă, după care se adaugă legumele sotate.
  • Se adaugă şi sfecla rasă pe răzatoarea de mere, se acoperă oala şi se lasă să fiarba în voie.
  • După ce au fiert zarzavaturile câteva minute, turnaţi peste sfecla oprită (crudă) un polonic de supă din oala şi lasaţi-o în aşteptare până către final.
  • Când este totul fiert se adaugă borşul.
  • Se lasă să dea în câteva clocote şi cu două minute înainte de final se adaugă în oala cu ciorbă şi zeama colorată din castronul în care s-a oprit sfecla.
  • Când se stinge focul se adaugă în oală, jumătate din verdeaţă, restul în momentul servirii. Un secret al reţeţei este sfecla nefiartă: se opreşte puţină crudă pe care o veţi folosi la final pentru a da un aspect savuros ciorbei.

Citeşte şi:

Covid-19. Cum dezinfectăm fructele, legumele și alimentele ambalate ca să ne protejăm de infecția cu coronavirus

Cel mai bun pilaf de post. Reţeta lui Radu Anton Roman

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net