Cum se simte pensionarul care a primit la rapelul vaccinului anti COVID-19 un ser greşit

Ultima actualizare:

    «Am întrebat asistenta, când s-a apropiat cu seringa, dacă este ser Pfizer şi mi-a spus că da», povesteşte Vasile Văduva
«Am întrebat asistenta, când s-a apropiat cu seringa, dacă este ser Pfizer şi mi-a spus că da», povesteşte Vasile Văduva

N-a avut reacţii adverse! Vasile Văduva, un bărbat de 69 de ani din Târgu Jiu, care a primit vaccin Moderna la rapel, din greşeală, se simte bine. Lui îi fusese administrat, ca primă doză, ser de la Pfizer BioNTech. În urma acestei erori, doctorul Ionuţ Pantiş, coordonatorul Centrului de Vaccinare, şi-a dat demisia.

Vasile Văduva, din Târgu Jiu, fusese programat marţi pentru a doua doză de ser. „Eu şi soţia ne-am prezentat la Centrul de Vaccinare de la Stadionul Municipal. Ni s-au scanat cărţile de identitate şi s-au completat formularele pentru efectuarea rapelului. Eu am fost ajutat de o persoană de acolo, întrucât nu aveam ochelarii la mine”, povesteşte bărbatul în vârstă de 69 de ani.

„După completarea formularelor, am fost invitat să iau loc în faţa cabinelor de vaccinare. A trecut un minut şi am fost chemat de o persoană în cabina pe care scria Moderna. Am intrat nedumerit şi, când asistenta s-a apropiat cu seringa, am întrebat dacă este Pfizer. Mi s-a spus că da. Mi s-a făcut vaccinul şi am fost invitat să aştept un sfert de oră într-o încăpere alăturată. Soţia a fost chemată apoi tot de persoana de la cabina Moderna. Ea a spus că suntem la vaccin pentru Pfizer. «I-aţi făcut şi soţului?», a întrebat nevasta. La răspunsul afirmativ, a strigat după mine. Am fost întrebat dacă mi s-a făcut vaccin Moderna şi am spus că nu, fiindcă întrebasem. De aici a urmat o întreagă discuţie“, explică el.

Vasile Văduva se simte bine: „N-am avut vreo problemă deosebită. Am fost monitorizat de soţie. Medicul coordonator a spus că aşteaptă un răspuns de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, cu privire la efectuarea a încă unui ser. Se poate verifica nivelul anticorpilor şi o să mă testez“. Pensionarul contrazice autorităţile, care susţineau că el a intrat în cabinetul nepotrivit, scrie adevarul.ro.


    Vasile Văduva susţine că nu e vinovat pentru încurcătura creată
Vasile Văduva susţine că nu e vinovat pentru încurcătura creată

„Acolo nu se intră fără să te cheme cineva. Probabil că, dacă soţia nu sesiza, primea şi ea rapel tot de la Moderna”, încheie Văduva. Adrian Drulă, purtător de cuvânt la Primăria Târgu Jiu, a confirmat că pacientului i s-au făcut două doze de vaccin de la companii diferite. „E vorba de o asistentă care nu va mai fi inclusă în programul de vaccinare”, a precizat Drulă.  Medicul Ionuţ Pantiş, coordonatorul Centrului de Vaccinare de la Stadionul Municipal, şi-a dat demisia. „Important e ca pacientul să fie bine şi ca oamenii să nu-şi piardă încrederea în procesul de vaccinare din pricina unei erori de comunicare. Mi-am dat demisia pentru că aşa am considerat că este bine. (...) Din punct de vedere medical, nu cred că o să păţească domnul respectiv ceva, întrucât vaccinul are aceeaşi tehnologie”, a arătat Pantiş. Poliţia Gorj a deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. 

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net