Cum se va recupera vacanţa forţată a elevilor

Ultima actualizare:

    Foto: inquam photos
Foto: inquam photos

Cele două săptămâni de vacanţă pe care le au acum elevii se vor recupera în ianuarie, cu prezenţă fizică, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Concret, elevii de gimnaziu şi de liceu vor recupera în perioada 3-14 ianuarie, iar cei din ciclul primar, care au primit acum doar o săptămână în plus de vacanţă, o vor recupera în perioada 10-14 ianuarie.

În aceste condiţii, se va decala începutul semestrului al doilea, care în loc să înceapă la 10 ianuarie, va începe la 17 ianuarie. Săptămâna care se pierde, astfel, din semestrul al doilea va fi la rândul ei recuperată în timpul „Şcolii altfel”, programată în perioada 8-14 aprilie.

„Se decalează începutul semestrului doi şi avem nevoie de recuperarea unei săptămâni. Singura variantă e aceea de a acorda o săptămână de şcoală în loc de Şcoala Altfel. Avem o cerere pe care eu o susţin, să păstrăm  datele pentru examenele naţionale”, a declarat ministrul pentru Hotnews.

Decizia finală va fi anunţată pe 5 noiembrie, pentru a nu avea noi surprize din cauza situaţiei epidemiologice.

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net