Cum şi-au bătut joc soţii poliţişti de viaţa Alexandrei Măceșanu

Ultima actualizare:

    Violeta și Nicolae,  comisarii care au tratat  cu superficialitate  dispariția unei copile
Violeta și Nicolae, comisarii care au tratat cu superficialitate dispariția unei copile

Ancheta internă demarată de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) în cazul de la Caracal arată amatorismul şi nepăsarea unor poliţişti. Raportul privind modul în care s-a acţionat pentru găsirea Alexandrei Măceşanu indică nereguli grave în cazul Violetei şi al lui Nicolae Mirea, unul dintre cele mai influente cupluri de poliţişti din Olt.

Cazul lui Gheorghe Dincă, mecanicul din Caracal care a recunoscut că le-a ucis şi le-a ars pe Luiza Melencu (18 ani), dispărută pe 14 aprilie, şi pe Alexandra Măceşanu (15 ani), răpită pe 24 iulie, scoate la iveală incompetenţa unor oameni ai legii. Poliţiştii Violeta şi Nicolae Mirea sunt cunoscuţi ca fiind soţii care au ales să divorţeze formal, în faţa unui  notar, doar pentru ca el să poată fi numit comandantul Poliţiei Caracal. Când au aflat despre dispariţia copilei, cei doi poliţişti erau împreună acasă.  Nici unul dintre ei n-a dat ordin să fie demarate imediat căutările, scrie adevarul.ro.

I-a ordonat să-l trimită acasă pe părinte. Pe 24 iulie, la ora 20,30, tatăl Alexandrei Măceşanu a mers la postul de poliţie Dobrosloveni. Ion Măceşanu a vorbit cu agentul-şef principal, Vasile Marian, căruia i-a spus că e disperat şi că şi-a căutat fiica peste tot. Agentul nu putea demara cercetările decât după ce-şi informa superiorul, adică pe Violeta Mirea, comisarul şef de la Secţia 2 Poliţie Rurală Osica de Sus.

În mod normal, căutarea fetei ar fi trebuit să înceapă imediat, întrucât era minoră. Cu toate acestea, Violeta Mirea i-a ordonat subalternului Vasile Marian să-l trimită pe tatăl Alexandrei acasă şi să-i recomande să vină a doua zi dimineaţa la postul din Dobrosloveni, pentru a depune o plângere. Surse din Poliţie spun că, în momentul în care a primit informaţia, Violeta Mirea era acasă, împreună cu partenerul de viaţă, respectiv comandantul  Poliţiei Caracal.

Căutată doar de familie şi de colegi. În noaptea de 24 spre 25 iulie, Alexandra a fost căutată doar de părinţi, colegi şi prieteni. La ora 22.14, colegii de la Ansamblul folcloric unde Alexandra dansa au implorat ajutor pe Facebook, oferind semnalmentele fetei şi lăsând un număr de telefon pentru a fi contactaţi. În acea noapte, cazul a ajuns şi la urechile comandantului de la Caracal. Acesta ar fi fost informat că pe Facebook se distribuie masiv dispariţia unei fete din Dobrosloveni. „Au depus părinţii plângere? Dacă n-au depus, n-avem caz”, ar fi spus comisarul şef Nicolae Mirea. Toată noaptea, părinţii Alexandrei au aşteptat în zadar un semn de la fiica lor. Dimineaţa, la ora 8,00, au mers la Poliţie, aşa cum li se spusese. Cazul s-a înregistrat oficial la Poliţia Caracal pe 25 iulie, la ora 10.30, iar Poliţia a început formal căutările fetei cu puţin timp înainte ca Alexandra să apeleze 112, la ora 11.05.

Şefă peste opt comune. Comisarul-şef Violeta Mirea conduce din 2014 Secţia 2 Poliţie Rurală Osica de Sus. Acestei secţii îi sunt arondate opt posturi comunale: Cezieni, Dobrosloveni, Dobrun, Drăghiceni, Fălcoiu, Fărcaşele, Osica de Jos, Osica de Sus.Practic, dispoziţia Violetei Mirea, în calitate de superior ierarhic al poliţiştilor din Dobrosloveni, a însemnat pierderea a peste 14 ore vitale pentru căutarea fetei. 

“Activităţile au debutat tardiv”. În urma cercetărilor, corpul de control al MAI a concluzionat: „Primele activităţi investigative au debutat în dimineaţa de 25.07.2019, începând cu orele 08.30. Astfel, pe fondul neimplicării şefului secţiei, activităţile au debutat tardiv, iar neraportarea situaţiei de către ofiţer şefului său ierarhic au avut drept consecinţă faptul că în intervalul orar 08.30 – 11.00, din data de 25.07.2019, acţiunile operative au fost efectuate doar de şeful postului de poliţie, fără a fi angrenaţi alţi poliţişti în sprijin. Şeful Poliţiei Caracal, deşi a luat la cunoştinţă de eveniment la ora 08.30, iar la 11.45 fiind informat că minora a apelat prin SNUAU 112, ofiţerul s-a limitat ca la ora 12.15 să apeleze pe reţeaua internă de telefonie a MAI pe adjunctul şefului IPJ Olt, comisar şef Alexe Nicolae. Secretara acestuia i-a precizat că ambii adjuncţi ai şefului inspectoratului sunt ieşiţi din unitate, cel de la comandă aflându-se la bilanţul Poliţiei Scorniceşti. În continuare, comisarul şef Mirea Nicolae nu a solicitat secretarei să îi transmită ofiţerului aflat la conducerea inspectoratului un mesaj cu privire la situaţia de fapt sau să îl apeleze personal pe telefonul mobil, pentru a-i raporta despre eveniment”, se arată în raportul Comisiei de Control a MAI.

Vor avea pensii de câte aproximativ 12.000 de lei

Violeta Mirea locuieşte în aceeaşi casă cu Nicolae Mirea, fostul şef al Poliţiei Caracal, ieşit la pensie printr-o dispoziţie din 5 august, după ce a condus iniţial căutările fetei. Dorinţa lui Nicolae Mirea de a ajunge şef la Poliţia Caracal l-a făcut să divorţeze în ianuarie 2018 de soţia Violeta, cu care era căsătorit de peste 30 de ani şi cu care are doi copii majori. Motivul a fost că, pentru a putea participa la concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Caracal, Mirea nu se putea afla în relaţia de subordonare cu soţia sa. Nicolae şi Violeta Mirea au în jur de 50 de ani. Ambii s-au pensionat din Poliţie, la câteva zile după scandalul izbucnit la Caracal. Plecarea lui Nicolae Mirea a fost certificată printr-o dispoziţie din 5 august 2019, iar Violeta Mirea ajunge oficial pensionară pe 19 august. Cei doi ar urma să încaseze câte un venit lunar cifrat la aproximativ 12.000 de lei.

Misterul oaselor din pădure n-a fost desluşit

INML a anunţat că raportul privind probele ADN în cazul Caracal este finalizat şi trimis către DIICOT. Toată lumea aştepta să afle cui aparţin rămăşiţele umane găsite în pădurea din apropierea casei lui Gheorghe Dincă. DIICOT a dat sâmbătă publicităţii un comunicat care a stârnit şi mai multe controverse. Procurorii au anunţat că nu au nici un rezultat ADN, întrucât oasele găsite sunt mult prea arse. „Procurorii DIICOT - Structura Centrală au reiterat Institutului Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului”, se arată în comunicatul remis presei. Gheorghe Dincă a susţinut în faţa anchetatorilor că oasele din pădure găsite la indicaţia lui ar fi ale Luizei Melencu.

Citește și:

Ce spun anchetatorii despre Dincă: «Nu putea să mai facă sex şi asta-l înnebunea. Fetele erau pentru el trofee»

Alexandra Măceşanu nu poate fi declarată moartă?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net