Cum te protejezi de Covid-19 la mall. 6 sfaturi pentru cumpărături în siguranță

image
O regulă importantă este să nu mergi în mall în zilele și la orele de vârf

Una dintre cele mai banale modalități de petrecere a timpului liber, înainte de pandemie, era mersul la mall. Acum, ca multe alte activități, a devenit cu aventură. Cu peste 4.000 de cazuri de infectări pe zi putem considera că virusul e prezent oriunde și oricând, astfel că trebuie să ne luăm stricte măsuri de protecție. În ceea ce privește cumpărăturile într-un centru comercial, sunt câteva aspecte la care trebuie să fim atenți.

Mergi la ore mai puțin aglomerate

Dacă ai un program flexibil, alege să mergi la mall în timpul săptămânii, în prima parte a zilei, când e mult mai liber comparativ cu weekendul. Astfel, păstrezi și distanțarea necesară și îți faci și cumpărăturile mai într-un mod mai relaxat.

Ce trebuie să ai la tine, în geantă

În mod clar nu trebuie să-ți lipsească gelul dezinfectant și 1-2 măști de protecție, pe care să le schimbi la nevoie. „Dacă la mall vei găsi un dispenser cu dezinfectant la fiecare pas, în mijloacele de transport în comun situația nu stă chiar așa. Pentru siguranța ta și a celor din jur, te încurajăm să îți dezinfectezi mâinile după ce atingi suprafețele expuse”, recomandă reprezentanții Shopping City Timisoara. De asemenea, mai poți lua de acasă propria sacoșă din pânză, care știi că e curată, dezinfectată. Și nu uita de sticla cu apă. E bine să bei dintr-una pe care ai șters-o înainte cu spirt sau cu șervețele antibacteriene, ceea ce poate mai mai greu de făcut pe stradă sau la mall.

Atinge doar obiectele pe care vrei să le cumperi

Deși nu a fost dovedit științific că virusul se poate transmite de pe suprafețe precum mâncarea sau ambalaje, COVID-19 poate supraviețui pe anumite suprafețe între câteva ore și câteva zile în funcție de tipul de material și gradul de umiditate al mediului în care se află. Este recomandat așadar să atingi doar produsele pe care chiar vrei să le cumperi.

Păstrează distanța față de alte persoane

De obicei, oamenii tind să se înghesuie la casele de marcat sau la cabinele de probă. Stai la cel puțin un metri și jumătate distață față de persoana din fața ta și roag-o și pe cea din spate să se îndepărteze.

Dezinfectează, dezinfectează

La ieșirea din fiecare magazin din mall, unde ai atins lucruri, se recomandă dezinfectarea mâinilor, dar și a lucrurilor personale pe care le atingi frecvent. Nu uita de telefonul mobil, pe care îl manevrezi frecvent, de multe ori după ce ai atins cardul, portmoneul, geanta sau diverse produse.

Reguli în cabina de probă

Nu intra imediat după altă persoană. Dacă este posibil, așteaptă câteva minute sau alege o altă cabină liberă. În timp ce probezi, nu „trișa”, nu îți da masca jos! Acum, mai mult decât oricând, probând haine pe care le-au mai atins și alte persoane, e necesar să te protejezi în permanență cu mască. Oricum, ar fi bine să limitezi folosirea acestor cabine și să probezi doar când e neapărat nevoie, ce îți place cu adevărat și chiar vrei să cumperi.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
cub anamaria prodan bebeto png
Vladimir Putin FOTO Profimedia
Polonia a inaugurat gazoductul Baltic Pipe FOTO Profimedia
image
image
image
image
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg