Cum va fi vremea azi. Se anunță ninsori în aproape jumătate din țară

Ultima actualizare:

    Iarna s-a instalat în forță cu ninsori la munte și în aproape toată Moldova
Iarna s-a instalat în forță cu ninsori la munte și în aproape toată Moldova

Meteorologii anunță pentru azi ninsori abundente la munte și în mai multe zone din țară, iar stratul de zăpadă va fi abundent. Mai mult decât atât, vântul va avea intensificări și va viscoli zăpada. Până mâine, la or a18.00, se află în vigoare și un cod galben de ninsori. Iată cum va fi vremea pe regiuni!

Cum va fi vremea azi. Prognoza pe regiuni

Astăzi,i în toată țara se anunță precipitații care vor aduce 15-30 de litri de apă pe metru pătrat. Este vorba despre ploi, ninsori și lapoviță, iar în zona Moldovei și pe crestele montane va fi viscol. Maximele pleacă de la minus 1 grad în zona Bucovinei și ajung pe la 14 grade pe litoral, scriu ȘtirileProTv.

Temperaturi de primăvară în Dobrgea

În Dobrogea și în Bărăgan vor fi înnorări persistente, însă temperaturile rămân ridicate pentru data din calendar. O să plouă, iar din a doua parte a zilei se întețește vântul, care va sufla cu peste 55 de km/h.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei prindem tot o zi mohorâtă, cu temperaturi apropiate de normalul perioadei. Și pe-aici predomină ploile, care, pe spații mici, vor lăsa în urmă peste 30 de litri de apă pe metru pătrat.

Ninge abundent în Bucovina

Vreme închisă găsim și în nordul Moldovei și în Bucovina, pe unde va ninge destul de abundent și se vor strânge cantități însemnate de apă. Se va forma polei, iar în zona Bucovinei va fi foarte frig și vom avea cel mult zero grade. După-amiază vântul prinde putere și va viscoli ninsoarea cu viteze de 45-55 de km/h.

Lapoviță în Transilvania

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vorbim despre ninsori și lapoviță, care pot lăsa în urmă peste 15 litri de apă pe metru pătrat. În zonele de deal și de munte se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini mari va fi viscol.

În ținuturile vestice precipitațiile apar îndeosebi în regiunile mai înalte, pe unde va ninge destul de serios. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri și nu vom avea mai mult de 4 grade Celsius.

În Transilvania vor fi ninsori, o să cadă lapoviță și se va forma polei, așa că mare atenție dacă plecați la drum cu mașina! La munte va ninge consistent, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va viscoli ninsoarea de pe creste. În zona Miercurea Ciuc nu vom avea mai mult de 1 grad Celsius, în timp ce la Brașov temperaturile urcă până la 5 grade.

Ploi în Oltenia

În Oltenia, în schimb, o să plouă destul de mult și se vor acumula cantități însemnate de apă. Pe-aici maximele ating 6-7 grade, valori apropiate de cele normale pentru acest moment al anului.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice: cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei, iar ploile vor lăsa în urmă peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. La fel ca ieri, cele mai mari temperaturi se vor înregistra în zonele de deal, pe unde se vor ating 8 grade Celsius.

Cum va fi vremea pe trei zile 

Meteorologii au estimat prognoza meteo pe trei zile, iar veștile par bune. Vremea se mai îmbunează puțin, iar temperaturile mai cresc. 

Vremea în București

În București, astăzi, înnorările persistă, o să ploua și se vor strânge peste 15 litri de apă pe metru pătrat. Pe seară și în noaptea următoare se întețește vântul, iar după prânz vor fi cel mult 8 grade Celsius.

Miercuri atmosfera se menține închisă și o să mai picure trecător. Vântul va fi activ și se mai răcește puțin.

Joi prindem vreme mai bună. E drept că dimineață apar ceva condiții de ceață, dar mai apoi iese soarele și temperatura urcă până la 8 grade.

Vineri vremea devine neobișnuit de caldă pentru acest moment al anului, iar maxima atinge 11 grade. Vor fi, însă, înnorări și o să plouă în cea mai mare parte a zilei.

Vremea la munte

La munte astăzi se răcește ușor și prindem vreme închisă. Vor fi ninsori și lapoviță, se va depune strat consistent de zăpadă, iar cantitățile de apă vor depăși 20 de litri pe metru pătrat. În a doua parte a zilei se întețește vântul, care va viscoli ninsoarea cu viteze de peste 55 de km/h.

Miercuri înnorările persistă și temperaturile mai scad puțin. O să ningă îndeosebi în Meridionali și în Orientali, iar în zona Carpaților de Curbură va fi viscol.

Joi atmosfera devine caldă pentru această perioadă. În Occidentali și în vestul Meridionalilor norii se înmulțesc și o să plouă sau o să cadă lapoviță, dar în rest prindem vreme mai bună. Pe crestele masivelor sudice, vântul va sufla cu rafale de peste 80 de km/h.

Vineri temperaturile continuă să crească. Vor fi înnorări, precipitațiile apar sub toate formele, iar vântul are unele intensificări pe creste.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net